Babykamer of kinderkamer verven? Lees deze tips

babykamer verven

Ga je voor het eerst een babykamer inrichten? Of is de huidige kinderkamer toe aan een nieuwe look? Dan kunnen de muren vast wel een likje verf gebruiken. Met een leuke kleur op de muur creëer je meteen meer sfeer. In dit artikel lees je wat je nodig hebt en waar je goed op moet letten bij het schilderen van een babykamer of kinderkamer.

Ga voor een rustig kleurenpalet

Kinderen kiezen zelf graag de aller vrolijkste en felste kleuren die er te vinden zijn. Van zuurstok roze tot gifgroen. Toch zijn dit soort knalkleuren vaak geen goed idee voor de slaapkamer. Voor een goede nachtrust is een rustig kleurenpalet een betere optie. Zachte en gedempte kleuren zorgen namelijk voor een ontspannen sfeer in de baby- of kinderkamer. Vervang fel roze dus liever voor poeder roze of kijk eens naar tinten als mosgroen, saliegroen en mintgroen.

Kies verf van professionele kwaliteit

Voor een optimaal resultaat kun je het beste professionele muurverf gebruiken. De verf van Wijzonol is extra kras- en slijtvast en zal daarnaast niet vergelen. Er zijn ook verfsoorten verkrijgbaar die huidvetresistent zijn en/of die je heel gemakkelijk kunt schoonmaken met een doekje. Dat is ideaal voor in de kinderkamer!

Gebruik een watergedragen verf

Wist je dat er tijdens het verven en drogen van terpentine verf zogenaamde vluchtige organische stoffen (VOS) vrij kunnen komen? Het inademen van VOS kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Zeker in een babykamer of kinderkamer is het daarom beter om te kiezen voor een watergedragen muurverf. Wil je naast de muren ook een houten nachtkastje of commode een likje verf geven? Gebruik dan een professionele binnenverf op waterbasis, zoals deze Wijzonol Aqua Zijdeglans.

Verlucht de kamer na het schilderen

Zelfs wanneer je de muren schildert met een watergedragen verf, is het verstandig om de kamer goed te verluchten. Zet ramen en deuren open zodat het goed kan doorwaaien. Let op: doe dit pas nadat al het schilderwerk klaar is. Als je tijdens het schilderen alle ramen open zet, droogt de verf te snel en ontstaan er vaak strepen of oneffenheden.

Verwijder tape als de verf nog nat is

Voor strakke lijnen gebruik je natuurlijk speciaal afplaktape. Vergeet alleen niet om de tape weg te halen als de verf nog nat is. Wanneer je wacht tot de muren helemaal zijn opgedroogd, is de kans groter dat je bij het verwijderen van de tape stukjes verf meetrekt. Dat is natuurlijk zonde!

mbm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.