Zuinig leven; zo doen wij dat

zuinig leven

Wij leven best zuinig en dat gaat ons goed af. Vanaf het moment dat Bart en ik samenwonen, doen we dat eigenlijk al. Niet dat we geen leuke dingen doen of nooit iets kopen, maar we doen alles met mate. Toen we net samenwoonden, woonden we in een appartementje waar de huur maar € 325 euro per maand was. We werkten allebei en we hebben behoorlijk kunnen sparen. En dat bleek later heel goed uit te komen, want daardoor konden we een deel van onze koopwoning zelf betalen, waardoor onze hypotheek nu niet zo hoog is. Nu leven we nog steeds vrij zuinig. Daardoor kan ik vanuit huis werken en hoeven we ons geen zorgen te maken over geld. Hoe doen we dat? Nou, wij besparen bijvoorbeeld op kleine dingen, zoals een sim only abonnement (kijk bijvoorbeeld eens naar die van T-Mobile) in plaats van een abonnement van tientallen euro’s. En we hebben nog meer manieren, waar ik jullie vandaag wat meer over vertel.

1. Telefoon en abonnement

Ik zei het al; manlief en ik hebben allebei een sim only abonnement. Je kunt makkelijk een sim only abonnement afsluiten voor minder dan € 20,00 per maand. De prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van je bundel, dus je kunt het zo duur maken als je zelf wil. Verder hebben we geen hele dure telefoons. Over het algemeen geven we niet meer dan € 250 euro uit aan een telefoon. Ze gaan toch niet oneindig lang mee en ik vind het zonde om er meer voor te betalen.

2. Goedkope kledingwinkels

Ik shop regelmatig bij winkels als H&M, Zeeman, C&A, Primark, et cetera. Ze hebben daar hartstikke leuke dingen voor kleine prijsjes. Voor basics betaal ik sowieso nooit veel, voor mezelf koop ik vaak leggings voor € 4,99 bij Zeeman.

3. Sale shoppen

En als ik wel duurdere merken koop, is dat vaak in de sale. Ik koop wel eens wat kleding vooruit, laatst kocht ik bijvoorbeeld als wat dingetjes voor komende herfst en winter. Dat was nu afgeprijsd en uiteindelijk heb ik het toch nodig, want de kinderen zijn de laatste tijd hard gegroeid.

4. Tweedehands en doorgeefkleding

Nog goedkoper is tweedehands kleding. Ik moet zeggen dat ik dat niet heel vaak koop, maar zo nu en dan vind ik wat leuks op Marktplaats of in de kringloopwinkel. En dan is er nog de doorgeefkleding. Elena draagt nu soms dingen die Nomi en Lenn allebei al aan hebben gehad. Dat scheelt weer nieuwe kleding kopen!

5. A-merken?

Ik koop bijna nooit A-merken in de supermarkt, behalve als het echt lekkerder of beter is. Over het algemeen koop ik huismerken, want vaak zijn die net zo goed als A-merken.

6. Goedkope uitjes

Een dagje uit hoeft helemaal niet duur te zijn. Wij gaan regelmatig naar de kinderboerderij (oké, nu natuurlijk even niet, maar hopelijk kan dat binnenkort weer). En mocht je in de buurt van de Duitse grens wonen, dan is het goed om te weten dat de entreeprijzen van de dierentuinen daar een stuk lager zijn dan hier. De NaturZoo in Rheine is bijvoorbeeld heel erg leuk!

7. Televisie

Waarom zou je betalen voor televisie waar je niet naar kijkt? Daarom hebben wij het goedkoopste televisieabonnement gekozen. Verder hebben we alleen Netflix en Ziggo Sport, wat we via een chromecast casten naar de televisie. We hebben namelijk geen smart tv, maar een televisie die we 9 jaar geleden cadeau kregen van mijn oma, toen we samen gingen wonen. Hij doet het nog prima, dus waarom zouden we een nieuwe kopen?

8. Vakantie

Voordat we kinderen hadden, gingen we ongeveer één keer per jaar op vliegvakantie. Heerlijk, en de prijzen vielen wel mee, omdat we niet in het hoogseizoen gingen. Nu moeten we dat wel, omdat Nomi leerplichtig is. Om de vakanties lekker goedkoop te houden, hebben we vorig jaar een caravan gekocht. Laatst zijn we er al eventjes mee weggeweest en we vonden het allemaal heerlijk! En de prijzen liggen echt veel lager dan wanneer je bijvoorbeeld naar een hotel gaat of iets huurt.

Op deze manier kunnen we prima rondkomen en hoeven we ons eigenlijk nooit druk te maken om geld. En dat is me veel meer waard dan bijvoorbeeld een dure vakantie!

Ben jij zuinig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.