Een kijkje in mijn privéberichten op Instagram

privéberichten

Het is half 8 ’s ochtends en ik zet mijn internet aan. Meteen stromen er meldingen binnen van reacties op mijn stories op Instagram. Voor de zoveelste dag op rij is het raak; ik lees bijna alleen maar negatieve berichten. Zuchtend leg ik mijn telefoon weg, ik ga er helemaal geen energie insteken. Het hoort erbij, als je veel van je leven deelt op social media. Later dacht ik, laat ik er toch maar wat aandacht aan besteden. Niet in privéberichtjes, maar ik zal gewoon openbaar reageren op het commentaar. Ik krijg namelijk regelmatig dezelfde dingen te horen.

‘Wat gevaarlijk, die balk op dat stoeltje’

Gisteren deelde ik een filmpje in mijn stories van Nomi en Lenn die op een balk liepen. De balk begon op de grond en het einde lag op een stoeltje. ‘Veel te gevaarlijk’, ‘Straks vallen ze’, et cetera. Ik ben geen curlingouder, ik maai niet al het gevaar voor ze weg. Ja, ze kunnen vallen, misschien doen ze zich een keer pijn, maar ze hadden hartstikke veel lol. En gevaarlijk? Nee hoor, dat viel best mee.

Overigens krijg ik wel vaker de opmerking dat mijn kinderen gevaarlijke dingen doen. Ze klimmen bijvoorbeeld op het speelhuisje of over de schutting. En tja, iedereen doet natuurlijk wat ze zelf het verstandigst lijkt, en ik denk dat dit niet zoveel kwaad kan en ik wil ze niet te beschermend opvoeden.

‘Wat zielig dat je één konijn hebt’

De eerste foto die ik in mijn stories deelde van onze konijntjes, was die van Lenn met Emma. In de story daarna zag je Claire en Jasmijn, maar het commentaar kwam al binnen. ‘Wat zielig dat je één konijn hebt, het zijn groepsdieren!’. In plaats dat deze persoon even zou vragen of we inderdaad één konijn hebben…

‘Die konijnen graven zo onder het gaas door hoor!’

Deze kreeg ik zo vaak (ook gewoon als vraag hoor) dat ik er in mijn stories ook al op gereageerd. Het gaas loopt 30 centimeter onder de grond door en op de bodem ligt ook gaas. Ze kunnen dus lekker graven, maar ze kunnen niet ontsnappen.

‘Heb je je wel verdiept in konijnen? Die neem je niet zomaar even hoor’

Wederom worden dingen voor mij ingevuld. Ik heb al eerder konijnen gehad en natuurlijk heb ik me goed ingelezen. We nemen ze ook absoluut niet ‘zomaar even’. Bart en ik hebben het al over konijnen gehad toen onze katten net weg waren, maar toen vonden we de kinderen nog te jong. Het is dus niet ‘opeens’ bedacht.

‘Oké dan niet, k*twijf’

Deze kwam net binnen. Iemand vroeg me of ik haar wilde promoten. Ik had er niet op gereageerd, want dit was iemand die ik helemaal niet kende en ze was me net begonnen te volgen, waarschijnlijk alleen om gepromoot te worden. De volgende reactie was ‘Oké dan niet, k*twijf’. Oké, doei!

‘Ga eens met haar naar de huisarts in plaats van wat aan te modderen’

Sommige mensen weten altijd alles beter. Elena heeft de laatste tijd vrij veel last van eczeem en laatst heb ik haar in een havermoutbadje gezet. Ik dacht, dat deel ik, want misschien heeft iemand er iets aan. Naast een aantal positieve reacties kreeg ik ook de reactie ‘ga eens met haar naar de huisarts in plaats van wat aan te modderen’. Punt 1, daar zijn wel al geweest en daar kregen we zalf die het alleen maar erger maakt. Punt 2, ze sturen ons nu toch niet door naar een kinderarts of dermatoloog en een allergietest doen ze op deze leeftijd nog niet bij de huisarts. Punt 3, het ging juist net een stuk beter dan een week ervoor.

Dat waren een paar voorbeeldjes van de opmerkingen die ik de laatste tijd kreeg. Ik dacht, laat ik die kant van het bloggen ook eens met jullie delen. Gelukkig krijg ik ook heel veel positieve reacties, wat ik altijd erg leuk vind om te lezen. Maar aangezien ik er echt even klaar mee was, kunnen momenteel alleen nog mensen die ik volg op mijn stories reageren. Dat voorkomt een heleboel negativiteit. En waarschijnlijk zal ik dat over een tijdje wel weer veranderen, want ik vind de reacties van anderen ook erg leuk, maar de komende dagen blijft het eventjes zo.

En nu gaat mijn klaagmodus weer uit!

7 gedachten over “Een kijkje in mijn privéberichten op Instagram

 1. KoolFamily schreef:

  Dat is inderdaad echt niet fijn.
  Ik heb het onlangs ook wel gehad naar aanleiding van een emotionele brief die ik schreef, en hoe graag ik het ook ontken, het raakte me echt diep, de commentaren…

 2. Bettie schreef:

  Oh wauw. Wat een nare berichten krijg jij. Dan ben ik echt blij dat ik zulke (nog) niet krijg. Maar ik snap ook niet zo goed waarom bepaalde mensen overal commentaar op moeten leveren. Laat iedereen gewoon met rust, haha

 3. Kirsten Mamagisch schreef:

  Wow, wat een narigheid! Ik moet zeggen dat ik bij het zien van die balk op de stoel met die uitstekende rugleuningpoten ook ff dacht ‘ oefff als dat maar goed gaat’, maar ik voel echt niet de behoefte om daar dan zo op te reageren, daar heb je een dagtaak aan als je veel stories bekijkt van iedereen ?. Goed dat je dit ook eens laat zien. Het geeft maar weer eens weer hoe ontzettend onbeleefd en ongefilterd mensen zijn vanachter hun beeldschermpje..

 4. Joanne schreef:

  Oh wauw… Wat een nare berichten. Ik ontvang zelf ook wel eens negatieve berichten dan vraag je je af wat iemand bezielt… Zoals bij veel van deze berichtjes denk ik dan: “laat mensen gewoon met rust”. Zeker als het gaat om keuzes en dingen wat betreft opvoeding etc. Je mag toch zelf wel bepalen wat jij goed en wat je slecht voor je kind(eren) vind?

  Lekker doorgaan zoals je doet. Ik vind je posts, stories en blogs altijd leuk om voorbij te zien komen ?

 5. Mariska schreef:

  Jeetje wat vervelend, je doet het hartstikke goed! Toch leuk dat de kinderen lekker mogen ontdekken, beter dan dat ze overal maar voor beschermd worden, want stel je voor dat ze kunnen vallen oid. En die balk, goed voor het evenwicht! Lekker laten gaan…

 6. Kimberly schreef:

  Ik schrik een beetje van de negativiteit en ellende die je over je heen krijgt. Echt goed dat je hier aandacht aan besteedt want mensen hebben het zelf vaak niet door wat ze doen.

 7. Lisette Kleiweg schreef:

  Pfoe, akelige mensen zijn er toch op het web, en dat soort rotopmerkingen blijft toch in je achterhoofd hangen. Ik kan me echt voorstellen dat je er klaar mee bent. Sterkte en geniet van je mooie gezin, ik vind het leuk wat je met je volgers deelt, ook al ben ik het niet altijd met je eens. Het is jouw leven !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.