10 DINGEN DIE ONMISBAAR ZIJN TIJDENS JE ZWANGERSCHAP

Zwanger zijn; aan de ene kant vond ik het geweldig, aan de andere kant kon het me niet snel genoeg gaan. Er zijn een aantal dingen waar ik tijdens mijn zwangerschap heel blij mee was en dat ga ik vandaag met jullie delen. Ik kon bijvoorbeeld niet zonder haarelastiekjes, eierkoeken en teenslippers. Waarom? Dat lees je in dit artikel.

1. Haarelastiekjes
Waarom? Zodat je je eigen broeken wat langer aankunt.

2. Een joggingbroek
Je hoeft er echt niet altijd fashionable uit te zien als je zwanger bent. Haal een fijne (positie) joggingsbroek, ik heb er echt in gewoond (en stiekem draag ik hem nog wel eens).
3. Zwangerschapsleggings
Ik had twee zwangerschapsleggings van de H&M en die heb ik zoveel gedragen, dat er aan het einde van mijn zwangerschap echt niks meer van over was.
4. Een voedingskussen
Die heb ik tijdens mijn zwangerschap vaker gebruikt dan daarna. Ik vond het heerlijk om met dat ding te slapen, zodat ik wat comfortabeler lag.
5. Voedingsbh’s
Mijn eigen bh’s zaten al redelijk snel niet meer lekker. In plaats van zwangerschapsbh’s, kocht ik voedingbh’s. Die draag ik nu nog steeds en zo hoef je maar een keer nieuwe bh’s te kopen.
6. Eten
Zorg dat je altijd iets (lekkers) te eten in huis hebt, zodat je niet midden in de nacht het hele huis aan het doorzoeken bent op zoek naar iets tegen de honger. Ik heb regelmatig om 4 uur ’s nachts een eierkoek gegeten. Zorg ook dat je je zwangerschapscravings altijd in huis hebt, zodat je niet (net als ik) om 9 uur ’s ochtends naar de supermarkt hoeft te rijden omdat je opeens heel veel zin hebt in perenijsjes. Oh, en vanillevla is ook een aanrader. Erg lekker, en het helpt ook nog eens heel goed tegen maagzuur.
7. Een kruik
Ik heb een Senzy kruik gehaald, die je ook voor je kindje kunt gebruiken. Als ik rugpijn had, was die kruik mijn beste vriend.
8. Teenslippers en wijde schoenen
Bijna iedereen houdt vocht vast tijdens de zwangerschap. Mijn voeten waren behoorlijk opgezwollen en ik paste niet goed meer in mijn eigen schoenen. Ik liep vorige zomer continu op teenslippers en aan het einde van mijn zwangerschap liep ik vaak op gympen die eigenlijk te breed waren voor mijn voeten, maar toen zaten ze precies goed.
9. Vesten
Want die blijven gewoon passen!
10. Een televisie of laptop
Om urenlange seriemarathons te houden. Want als je zwanger bent, maag dat.
Waar kon jij tijdens je zwangerschap niet zonder?
Gerelateerde artikelen:

12 gedachten over “10 DINGEN DIE ONMISBAAR ZIJN TIJDENS JE ZWANGERSCHAP

 1. Sylvie schreef:

  Inderdaad, die teenslippers heb ik nodig gehad, ze stonden in m'n voeten geëtst -_- Echter, toen ik brandnetelthee en guldenroedethee van de Tuinen ging drinken, werd het vocht vasthouden ook een stuk minder, misschien een goede tip 🙂

 2. Minke schreef:

  Ik slaap nu bijna 2 jaar continu met voedingskussen haha. Vind het heerlijk, helaas gaat de rek er een beetje uit dus misschien voor beeb een nieuwe halen.

  Ik kan niet zonder bonnetjes van de mac, om daat heerlijk te eten. Emulsafene tegen de misselijkheid. Rust, vanwege de moeheid en harde buiken. Nachthemden, normaal vind ik ze vreselijk maar nu heerlijk. Vocht vasthouden deex ik bij Luca niet dus kon heerlijk mijn eigen schoenen aan haha.

 3. Wiebke schreef:

  Ohja, zonder voedingskussen kon ik ook niet tijdens de zwangerschap! En mijn zwangerschapsleggings van de h&m heb ik ook kapot gedragen 😛 Verder kon ik niet zonder de bank 😀

 4. Roxanne schreef:

  Super herkenbaar allemaal. Ik ben morgen 30 weken zwanger en kan ook niet zonder deze dingen. Thuis loop ik standaard in leggings of mijn positie joggingbroek. Heerlijk. En dat voedingskussen is mijn beste vriend. 'S nachts eet ik vaak een havermoutreep met honing van Quaker.

  Ik kan verder niet zonder mijn e-reader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.