Ik voelde de baby niet meer

baby niet voelen

Gisterochtend had ik controle gehad bij de verloskundige en alles leek goed te gaan. In de loop van de middag realiseerde ik me dat ik de baby sinds lunchtijd eigenlijk nauwelijks meer gevoeld had. Ik was bezig in huis en ik ging er vanuit dat het daardoor kwam. Aan het begin van de avond ging ik op de bank liggen, in de hoop dat ik de baby dan wel weer zou voelen. Dat gebeurde niet en ik besloot de verloskundige te bellen. Ik dacht dat ik ‘gewoon’ even aan de ctg gelegd zou worden en dat ik daarna gerustgesteld zou zijn, maar helaas was dat niet helemaal zo.

De baby niet voelen

ctg 1

Rond 20.30 was ik in het ziekenhuis en ik werd aan de ctg gelegd. Ik had geen idee hoe zo’n lijntje eruit hoort te zien, dus ik maakte me geen zorgen. Na een tijdje kwam de verpleegkundige bij me en ze zei dat de gynaecoloog vanuit huis mee zou gaan kijken, omdat het hartje telkens even dipt. Niet iets om je direct zorgen over te maken, maar het is ook niet iets wat zo hoort.

Ook bij de gynaecoloog gingen er gelukkig geen alarmbellen rinkelen, maar voor de zekerheid spraken we af dat ik de volgende dag even terug zou komen. Dus de vanochtend meldde ik me om 10.00 uur weer in het ziekenhuis en er werd een ctg van ongeveer een uur gedaan. Die zag er weer hetzelfde uit als die van gisteravond. Vervolgens zou de gynaecoloog ernaar kijken. De gynaecoloog was net weggeroepen voor een spoedkeizersnede en nadat ik een uur in de wachtkamer had gezeten, vertelde een verloskundige me dat er een gespecialiseerde echo van het hartje van de baby gemaakt moet worden.

ctg zwanger

Op dat moment was er niemand aanwezig die dat kon (dus daarvoor heb ik een uur zitten wachten, dankjewel 😉 ) en ik zou gebeld worden wanneer ik weer langs moet komen. Toen ik net thuis was werd ik al gebeld, en de enige mogelijkheid voor een echo is aanstaande vrijdag om 17.00 uur. Ik had gehoopt dat het eerder zou kunnen, maar helaas is dit de enige mogelijkheid. Ik mocht dus nog even wachten en eigenlijk weet ik nog steeds niks.

Ik maak me er niet heel veel zorgen om, want inmiddels voel ik de baby wel weer wat meer. Maar goed, fijn is het natuurlijk ook niet.

36 gedachten over “Ik voelde de baby niet meer

 1. cemile schreef:

  Ik voelde me baby 9 maanden lang bijna nooit, ivm voorliggende placenta 🙁 tegen het eind voelde ik hem aan de rechterkant vaak schoppen… maar begon me ook om elk wissewasje zorgen te maken dat het niet goed meer ging oid… Uiteindelijk een gezonde knul van 5 weken thuis :)!H opelijk is het bij jou ook niks heb ook een paar keer aan die ctg gehangen namelijk en ik weet hoe het voelt die onzekerheid….

 2. Kirsty schreef:

  Wat heftig! Vervelend ook dat je zolang moet wachten nog op de echo. Hopelijk is alles gewoon goed met je baby! Dat je weer wat voelt is denk ik wel een goed teken.

 3. Elisabeth schreef:

  Jeetje joh wat is dat schrikken! Wel heel fijn dat je hem nou weer voelt, anders zou je je zo lang ongerust moeten maken. Kan er wel iemand met je mee vrijdag voor steun?

 4. Jodi - liefthuis schreef:

  Jeetje meid, fijn dat je je geen zorgen maakt maar gijn is het inderdaad niet. Ik heb gemerkt dat ze in het ziekenhuis heel voorzichtig zijn en echt alles in de gaten houden. Super fijn maar dus ook wel eens loos alarm. Maar ach beter te vaak dan te weinig gekeken

 5. Debby schreef:

  He jeetje zeg wat spannend 🙁 Ik voel de baby soms ook wel 24 uur niet en dan begin ik me ook wel zorgen te maken, maar dan probeer ik mezelf maar gewoon gerust te stellen want ja…. van dit soort taferelen word je natuurlijk niet veel meer gerust gesteld :/ vertrouw op je lichaam en je baby, jullie kunnen dit samen! Je bent precies even ver als ik toch? Morgen 32 weken? Misschien heeft ie wel een spurtje ofzo. Succes!

 6. Astrid schreef:

  AH wat vervelend. Helemaal als je met een ander idee naar het ziekenhuis gaat. Beter even uit laten zoeken voor niks dan dat er wel wat aan de hand zou blijken. Succes met twee dagen (vol spanning neem ik aan) afwachten

 7. Liess schreef:

  Dat is even schrikken. Hopelijk valt het allemaal mee!
  Wel vervelend dat je tot vrijdag moet wachten. Maar als het spoed was geweest was het meteen gedaan!

 8. Suzanne schreef:

  Wat maf zeg. Als ze bij mij over iets twijfelden werd er direct een echo gemaakt. Als je je zorgen maakt, gewoon de vk bellen of naar het ziekenhuis gaan hoor! Het is niet nodig dat je je zorgen hoeft te maken, een echo is zo gemaakt. Heel veel succes en sterkte!

  • Malou schreef:

   Dank je! Ze hebben dinsdagavond wel meteen een echo gemaakt, maar geen gespecialiseerde. Daar hebben ze een bepaalde gynaecoloog voor nodig en die kan blijkbaar morgen pas.

 9. Wendy schreef:

  Schrikken zeg! Heftig hoor. Wel super fijn dat je de baby weer voelt <3 Het zou mij ook meteen opvallen als baby 2.0 stil is in mijn buik. Take it easy!

 10. Mathiske's mama blog schreef:

  Jeetje wat schrikken, ik had het vanmorgen gelezen en heb de hele dag lopen denken wat ik nou moest reageren. Succes nog even en vervelend dat je zo lang moet wachten. Ik hoop dat alles goed is en blijft gaan. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.