Binnenkijken bij Stichting Babyspullen

Stichting Babyspullen

Ik vertelde jullie laatst al dat ik vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen ga doen. Afgelopen zaterdag ging ik daar kennismaken en sindsdien ben ik officieel vrijwilliger. Na een rit van 2 uur waarbij mijn navigatiesysteem me op een nieuwe tienbaansweg bij Amsterdam in de steek liet (gelukkig had ik nog iets onthouden van de topografielessen en reed ik toch goed) kwam ik aan in Heerhugowaard.

kleertjes stichting babyspullen

Stichting Babyspullen is opgericht door Marjolijn, en zij liet me eerst zien hoe de spullen gesorteerd worden en hoe de pakketten worden gemaakt. Eerst worden de spulletjes grof gesorteerd. De spullen worden gesorteerd op soort en de kleding wordt op geslacht gesorteerd. Daarna worden de kleertjes op soort gesorteerd.

babyspullen doneren

Als dat gedaan is, worden de kleertjes op maat gesorteerd. Die kleertjes worden in kratten gedaan en op deze manier wordt het bewaard.

babykleertjes doneren

Stichting Babyspullen zamelt kleding in tot (ongeveer) maat 92. Er worden vier verschillende pakketten gemaakt; meisjes 1, meisjes 2, jongens 1 en jongens 2. In de nummer 1 pakketten zitten kleertjes van maat 50 tot en met maat 68, en in de nummer 2 pakketten zitten kleertjes van maat 74 tot en met maat 92.

babyspullen goed doel

stichting babyspullen

Ook andere spulletjes worden gesorteerd en in kratten gedaan, zoals sokken, speelgoed, kruiken, kleerhangers, beddengoed, et cetera. Wil je weten wat Stichting Babyspullen precies allemaal inzamelt? Kijk dan even op deze pagina.

pakketten stichting babyspullen

Daarna worden de pakketten gemaakt. Stichting Babyspullen bestaat vanaf 2012 en in dat jaar zijn er 300 pakketten gemaakt. Dat aantal is inmiddels flink gestegen tot 1672 in 2015 en de verwachting is dat dat de komende jaren steeds meer gaat worden. Als de pakketten zijn gemaakt, worden ze via hulpverleningsinstanties gegeven aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.

inzamelpunten stichting babyspullen

Sinds zaterdag ben ik dus officieel vrijwilliger voor Stichting Babyspullen en ik zamel spulletjes in. Ook de pakketten worden gemaakt door vrijwilligers. Op de kaart hierboven zie je waar je de spullen kunt doneren. Rondom de hoofdlocatie zijn veel punten en in sommige delen van het land zijn er nog nauwelijks vrijwilligers. Mocht je ergens wonen waar nog geen inzamelpunt in de buurt is, dan zou Stichting Babyspullen natuurlijk heel blij zijn met jou als vrijwilliger.

Nadat ik er ongeveer anderhalf uur geweest was en alles had gezien, deed ik de container waar mensen de spullen in kunnen doen in de auto en ging ik weer naar huis. Twee uurtjes later was ik thuis en inmiddels staat de container op de oprit en kunnen mensen hun spullen bij ons doneren.

9 gedachten over “Binnenkijken bij Stichting Babyspullen

  1. Tineke schreef:

    Nobel doel 🙂 Zie dat ze in het noorden ook maar weinig punten hebben.. of ik vrijwilliger wil worden weet ik nog niet, maar kan natuurlijk wel kleding gaan doneren 😉

  2. Roxanne schreef:

    Goed van je! ik las laatst al op iemands blog over die stichting en ben met opruimen van de babyspullen al 2 keer langs gereden met van alles en nog wat aan spullen 🙂 Super dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.