Geloven in de Paashaas?

paashaas

Nomi is vrij snel bang. Zelfs als ze de Teletubbies aan het kijken is, rent ze wel eens naar me toe omdat ze het eng vindt. Laatst hadden ze het op de peuterspeelzaal gehad over de Paashaas, en ze kwam thuis met wat vragen. Want zo’n groot konijn, wat bij haar op school zou komen, dat vond ze toch maar niks.

‘Ik vind de paashaas eng!’

Volgende week komt de Paashaas bij Nomi op de peuterspeelzaal. ‘Wat doet de Paashaas dan?’ Ik vertelde haar over Pasen, eieren zoeken, et cetera. ‘Is de Paashaas dan een konijntje?’ ‘De Paashaas lijkt wel een beetje op een konijntje. Maar de Paashaas is groter dan een konijn.’ ‘Net zo groot als ik?’ ‘Nee nog groter.’ ‘Net zo groot als jij?’ ‘Ja zo groot denk ik’. ‘Dat vind ik eng. Ik wil niet naar de Paashaas.’

Ik vertelde Nomi nog dat de Paashaas misschien wel wat lekker meeneemt. Dat Lenn en ik ook mogen komen en dat het dan hartstikke gezellig is. En dat ze nergens bang voor hoeft te zijn. Maar nee hoor, ze hield voet bij stuk. Ze wil niet naar de peuterspeelzaal als de Paashaas komt.

Moet ze overal in geloven?

Eigenlijk snap ik het ook wel. Zo’n heel groot konijn, die dan opeens op de peuterspeelzaal komt… En als peuter snap je ook nog niet helemaal wat er dan gaat gebeuren. Toen vroeg ik me af, moet ik haar hier wel in laten geloven? Nomi wordt er alleen maar bang van. En ik kan wel zeggen dat de Paashaas heel lief is, maar zij blijft dat gigantische konijn toch eng vinden.

De Paashaas is niet echt

Ik besloot Nomi maar eerlijk uit te leggen dat de Paashaas niet echt is. Ik vertelde haar dat iemand zich ging verkleden als Paashaas. Dat het dus geen echte haas was, maar gewoon een meneer of een mevrouw. ‘Gaat die dan verkleden?’ ‘Ja.’ ‘Als een konijntje?’ ‘Ja, zoiets.’ ‘Mag die dan ook schmink?’ ‘Misschien wel.’ ‘Is dat dan een nep konijn?’ Het woord ‘haas’ ging er nog niet helemaal in bij haar. ‘Ja, het is nep.’ ‘Net als Piet?’ Eh… Ik weet niet hoe ze daarbij komt, maar daar mag ze van mij nog wel even in blijven geloven.

Maar goed, nu ze weet hoe ze zit wil ze toch wel naar de peuterspeelzaal als de Paashaas komt. Waarschijnlijk zal ze het nog steeds wel spannend vinden, maar ze is nou eenmaal vrij snel ergens bang voor. En ze zal het vast heel leuk gaan vinden!

Geloven jullie kinderen in de Paashaas?

2 gedachten over “Geloven in de Paashaas?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.