28 weken zwanger; daar is het derde trimester!

28 weken zwanger

Ik ben inmiddels alweer 28 weken zwanger en dat betekent dat het derde trimester is begonnen! En dat is ook wel te merken haha. Lichamelijk zit het niet meer echt mee (hoewel het nu beter gaat dan een week geleden) en de inmiddels is ook de nesteldrang begonnen. Vandaag klets ik jullie weer even bij.

Lichamelijk

Aan de ene kant denk ik, ‘ik mag niet klagen want het kan veel erger’. Maar soms doe ik dat toch even 😉  Ik wist van tevoren dat de kans op bekkenpijn heel groot was, want bij Lenn had ik het ook. Het leek een hele tijd goed te gaan, maar nu wordt het lichamelijk toch steeds zwaarder. En soms kan ik behoorlijk balen van mijn bekken.

Inmiddels heb ik iedere plek van mijn bekken wel gevoeld. Het begon aan de zijkanten, toen de voorkant en nu heb ik vooral last van mijn stuitje. Daardoor is lang zitten niet zo prettig meer (niet handig, als blogger). Wel kan ik me weer enigszins omdraaien in bed, wat wel heel fijn is. Nou ja, het hoort er natuurlijk wel een beetje bij. Gelukkig is het aftellen inmiddels begonnen. Waarschijnlijk is ze er over een week of 11!

Vocht vasthouden

Verder houd ik opeens veel meer vocht vast. Aan het einde van de dag heb ik een duidelijke afdruk van mijn sokken in mijn voeten staan. Toen ik zwanger was van Nomi had ik dat ook heel erg (toen was het zo erg dat ik eigenlijk wel toe was aan zwangerschap steunkousen) en nu is het gelukkig iets minder dan toen. Gelukkig komt het niet door mijn bloeddruk, die is nog steeds hartstikke laag.

Nesteldrang!

De combinatie van nesteldrang en bekkenpijn is niet echt handig. Terwijl ik eigenlijk helemaal niet zo netjes ben, kan ik nu totaal niet mee tegen rommel. Ik ben wat strikter met opruimen, ook naar de kinderen toe. Eigenlijk moet ik dat na de bevalling ook blijven, want ze ruimen nu een stuk beter op!

Afgelopen zaterdag was Nomi jarig en van tevoren wilde ik het huis een beetje opruimen en schoonmaken. Normaal gesproken ben ik daar niet zo strikt in, maar deze keer ben ik de hele vrijdag bezig geweest. Ik begon met ‘even de kamer een beetje opruimen’ en het eindigde met ‘laat ik de bestek la ook maar uitzoeken en al het bestek afwassen, want stel je voor dat de baby eerder komt…’ Nou ja, mijn huis is in ieder geval een stuk netter dan anders!

Het derde trimester is nu dus begonnen, en daarmee het aftellen ook wel echt. Volgende week mogen we weer even naar onze baby kijken, mijn verloskundige maakt namelijk standaard twee keer een groeiecho. Daar kijk ik wel echt naar uit!

2 gedachten over “28 weken zwanger; daar is het derde trimester!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.