34 WEKEN ZWANGER

34 weken (en 3 dagen) alweer, dus het is weer tijd voor een update! Ik merk nu wel dat de zwangerschap wat zwaarder wordt, maar op zich gaat alles nog goed. Ik slaap slecht en dat is toch wel en vervelend kwaaltje, maar ik ben wel alvast gewend aan de gebroken nachten die nog gaan komen. Daarnaast merk ik dat ik het heel moeilijk vind om rustig aan te doen, waardoor ik regelmatig rugpijn heb. En vanochtend hoorde ik dat de baby echt een eigenwijsje is, want ze ligt nog steeds met het hoofdje naar boven.  

Een tijdje geleden heb ik me voorgenomen om voordat ik 36 weken zwanger ben, alles gewassen en gestreken te hebben. Daar ben ik dus regelmatig mee bezig en hoewel ik normaal gesproken echt een hekel heb aan strijken, vind ik het nu heel leuk om te doen. 
Vorig weekend ging ik samen met Bart even de stad in en dit zag ik liggen bij Hema. Een kraambezoek boek lijkt me erg leuk, zo kun je op een leuke manier bijhouden wie er allemaal langs zijn geweest. En die baby moment cards zijn echt te schattig, die ga ik bij foto’s zeker gebruiken. 
Verder heb ik best veel tijd op de bank doorgebracht, ik ben weer een seizoen verder met Gossip Girl en ik heb het kraamtijd boek uit, dat ik tijdens de intake van de kraamzorg kreeg. Erg interessant allemaal, en doordat ik regelmatig rugpijn en steeds vaker harde buiken heb, zijn wat uurtjes op de bank niet verkeerd natuurlijk. Zeker als ik een dag veel gedaan heb, merk ik dat steeds beter. 
Vanochtend had ik de tweede groeiecho en de baby bleek nog steeds in een stuit te liggen. De vorige keer vond de verloskundige het niet zo erg, toen had ze nog genoeg ruimte om te draaien, maar nu had ze toch eigenlijk wel andersom moeten liggen. Ik moet dinsdag terugkomen en als ze dan nog steeds zo ligt, word ik doorgestuurd naar de gynaecoloog. 
Ik hou jullie op de hoogte! 

23 gedachten over “34 WEKEN ZWANGER

 1. Inge en Steffen schreef:

  Bij vriendinnen van mij is ze echt nog de dag voor de bevalling gedraaid, dus geen paniek! Ik had blijkbaar risico op stuitligging, maar onlangs heeft ze zich gedraaid, ik zit wel nog maar op 28 weken, dus draaien kan nog veel natuurlijk… En ja, is het stuit, dan zien we weer vandaar…

 2. Jennifer schreef:

  Oh stuitligging, dat lijkt me ook allemaal even net iets té spannend. Hopelijk draait ze nog of is ze nog te draaien door de gynaecoloog. Al lijkt dat laatste me ook geen pretje. Voel je dat trouwens niet waar ze met haar beentjes ligt? Ik voel namelijk zelf (25 wk) wel verschil en kan duidelijk voelen waar onze meneer met z'n beentjes ligt want aan die kant mag ik altijd flink wat trappen incasseren.

  • Malou schreef:

   Ja, ik voel ook heel duidelijk onderin mijn buik schopjes, dus ik vermoedde al dat ze nog steeds in een stuit lag. En rechts bovenaan, bij mijn ribben, dacht ik haar hoofd te voelen. Dat bleek dus ook te kloppen, dus ik denk dat ik het wel zou merken als ze toch zou draaien 🙂

 3. Simone schreef:

  Leuk om te lezen. Ik lag zelf ook in stuit, haha. Ook lekker eigenwijs en dat schijn ik nog steeds te zijn haha! Hopelijk draait ze nog.

 4. Manon schreef:

  Hopelijk draait ze vanzelf om. Lijkt me voor jouzelf wel het prettigste. Lijkt me spannend nu alles dichterbij komt 🙂 hopelijk kom je de komende weken nog rustig door

 5. Kimberley NJ schreef:

  Oh, ik leef helemaal met je zwangerschap mee. Lijkt nog zo dichtbij dat jullie gingen trouwen en daarna het leuke nieuws dat er een kindje onderweg is. En nu ben je alweer bijna helemaal mama! (Nu ook al, vind ik.) Heel spannend. Gelukkig verloopt alles lekker vlot. Wel balen van het slapen, maar ik weet hoe dat gaat en ook dat went. En voor je het weet is jullie prinsesje er!

 6. Melanie schreef:

  Wat vervelend dat ze nog steeds met haar hoofdje naar boven ligt! Is ze al wel ingedaald? Luuk lag met 28 weken met zijn hoofdje naar beneden, maar met 36(+2) nog helemaal niks ingedaald haha, hij had nog 4 weken toen maar besloot zich eerder te melden. Hopelijk draait ze nog, overweeg je anders een draaipoging?

  • Malou schreef:

   Ze ligt met haar voeten in mijn bekken, dus ze is niet echt ingedaald. Een draaipoging zie ik niet echt zitten, gezien de risico's, maar ik wil er wel meer over weten, mocht ze volgende week nog niet gedraaid zijn.

 7. Manon schreef:

  Alles positief zien inderdaad, je bent vast gewend aan gebroken nachten. De kleertjes wassen maakt het ineens wel dichtbij komen, wel superleuk natuurlijk! En spannend, want als het kleine eigenwijsje andersom blijft liggen maakt dat het bevallen wel een stukje moeilijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.