36 weken zwanger; voor het eerst naar de gynaecoloog, aan de ctg en ze ligt verkeerd!

36 weken zwanger

En we hebben de 36 weken inmiddels aangetikt! Afgelopen week had ik mijn eerste afspraak bij de gynaecoloog, ik kreeg de datum van de keizersnede te horen en de wasmachine draaide overuren. Een paar dagen later voelde ik haar opeens niet meer en mocht ik naar het ziekenhuis komen voor een ctg. Daar bleek ze opeens in een stuit te liggen!

Naar de gynaecoloog

Als je al eens een keizersnede hebt gehad, ben je ‘medisch’ en moet je in het ziekenhuis bevallen. Daarom werd ik na de vorige controle bij de verloskundige overgedragen aan de gynaecoloog. Donderdag had ik daar mijn eerste afspraak. Ze vroeg me of ik deze keer natuurlijk wilde bevallen, of dat ik liever een geplande keizersnede heb.

Ik mocht dus kiezen, net als tijdens mijn zwangerschap van Lenn. Toen wilde ik proberen om natuurlijk te bevallen, maar dat werd uiteindelijk weer een keizersnede. Daarom kies ik deze keer meteen voor een keizersnede. Vervolgens werd de keizersnede gepland en nu is het aftellen dus echt begonnen! Vervolgens mocht ik meteen door naar de anesthesist, dus alles is nu helemaal geregeld voor de komst van ons frummeltje.

Wasjes, wasjes, wasjes

Inmiddels ben ik druk bezig met de babywasjes. Dat valt een beetje tegen, want ik heb nu natuurlijk ook de was van 2 volwassenen en 2 kinderen. De babywasjes moeten daar nog tussendoor. Daardoor gaat het iets minder snel dan eigenlijk de bedoeling was, maar ik ben inmiddels een heel eind.

Babykamer = waskamer

De zolder is nog niet klaar en daarom droog ik de was nu op de babykamer. Die ziet er nu dus echt nog niet uit. Gelukkig schiet het nu mooi op met de zolder en ik kan niet wachten totdat ik de babykamer helemaal gezellig kan maken!

Ik voelde haar niet meer

Zondag haalde ze het Lenn-grapje uit, dacht ik. Terwijl ze altijd heel druk is, voelde ik haar opeens niet meer. Bij Lenn was het ook altijd alles of niks qua beweging, dus dit kende ik wel. Maar goed, ik nam het zekere voor het onzekere en ik belde het ziekenhuis. Ik mocht meteen komen en ik werd aan de ctg gelegd. Die zag er perfect uit, maar de verloskundige wilde voor de zekerheid nog even een echo maken. En toen bleek ze in een stuit te liggen! Dat verklaart waarschijnlijk waarom ik haar zo weinig voelde…

En verder

Qua bekkenpijn gaat het nu best wel k*t, maar gelukkig hoef ik nu niet zo heel lang meer. Lang achter mijn laptop zitten wil niet meer, omdraaien in bed doet pijn en lopen gaat ook niet meer zo heel soepel. Maar ik moet zeggen dat ik het toch wat minder erg vind nu ik weet dat ik nog minder dan 4 weken hoef. Toen ik zwanger was van Lenn, deed mijn bekken al eerder echt veel pijn. En toen kon het maar zo zijn dat ik tot 42 weken door zou lopen… Dat maakt het nu allemaal wat makkelijker. En daarnaast weet ik nu dat het na de bevalling waarschijnlijk al snel beter zou gaan.

2 gedachten over “36 weken zwanger; voor het eerst naar de gynaecoloog, aan de ctg en ze ligt verkeerd!

  1. Leonie van Mil schreef:

    Oh wat schiet het op. Gelukkig dat alles goed gaat. Zal wel even schrikken zijn geweest als je ineens je baby niet meer voelt. Ik heb dat met beide zwangerschappen gelukkig nog nooit mee hoeven maken. Maar een stuit lijkt me een logische verklaring. Succes met de wasjes, de zolder en de laatste loodjes.

  2. Kirsten schreef:

    Dat lijkt me wel schrikken als je haar even niet meer voelt! Meneer is hier best wel druk.. Fijn dat jullie de keizersnee al gepland hebben dat maakt haar komst wel wat echter he. Ik ben ook al wel wat ongeduldig met 38+2 nu… wanneer zal hij komen! Succes met de laatste weken Malou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.