40 weken zwanger

40 weken zwanger blog

Vandaag is mijn uitgerekende datum, en ik ben dus 40 weken zwanger. Nomi was bij deze termijn al een week oud, maar deze baby zit blijkbaar nog wel lekker. Hopelijk vindt hij het niet té fijn in mijn buik en gaan we hem binnenkort eindelijk zien.

40 weken zwanger

De baby ligt nu bijna een week op een zenuw te drukken en daardoor kan ik amper lopen. Ik dacht dat bekkenpijn vervelend was, maar dit is echt nog een stuk pijnlijker. De was doen is een hele opgave omdat ik twee trappen op moet en dat is nogal pijnlijk. Maar de nesteldrang zorgt ervoor dat ik er toch voor wil zorgen dat de wasmand enigszins leeg blijft.

Het was echt geen doen meer om Nomi van de trap af te tillen, bij iedere stap ging ik door de grond van de pijn. Daarom heb ik haar geleerd hoe ze zelf van de trap kan gaan en dat gaat heel goed. Ik blijf natuurlijk vlakbij haar zodat ik haar kan pakken als ze valt, maar op deze manier kan ik zelf een stuk comfortabeler van de trap af. En Nomi is helemaal trots dat ze het zelf kan haha.

40 weken zwanger

Mijn dagen zijn dus nogal saai. Ik probeer Nomi thuis en in de tuin te vermaken, want we komen nauwelijks nog ergens anders. Gelukkig doet Bart wel leuke dingen met haar als hij thuis is en mijn schoonmoeder past regelmatig op, dus dan hoeft Nomi zich niet te vervelen. Want ik vind het voor haar best sneu dat ze nu zoveel met mij thuis zit.

Het wordt een lekker klaag blogje zo, maar ik ben het gewoon best wel zat. Alles is klaar, zelfs het lintje voor de kaartjes hangt al haha (want tja, je moet toch wat..). Wat trouwens wel super leuk is, is dat ik nu al een paar keer de vraag heb gekregen of lezers van mijn blog iets naar me mogen sturen als de baby er is. Ik was helemaal verbaasd en ik vond het natuurlijk super lief.

14 gedachten over “40 weken zwanger

 1. mathiske's mama blog schreef:

  Het lijkt mij ook leuk om je een kaartje te sturen als jullie baby er is! Ik weet niet of je dat wil.

  Nog eventjes, onze baby kwam met 40+3 dagen dus wie weet gebeurd het deze week of misschien zelfs morgen ?

 2. Tamara TS schreef:

  Wat spannend! Ik kan me voorstellen dat je nu veel thuis zit af te wachten, omdat je weet dat het ieder moment zo ver kan zijn. Ik weet niet of het de bedoeling is om iemand succes te wensen met een bevalling, maar in elk geval: Good luck!

 3. Jessica schreef:

  Wat vervelend van die zenuw, ik kan me indenken hoe je zenuwpijn voelt, heb een hernia en kan zelf ook amper de trap op komen. Sterkte nog eventjes… dat jullie mannetje maar snel in je armen mag liggen!

 4. Wendy schreef:

  Hier ook zo! 40 weken en ik ben het zooo zat, haha. Durf niet ver meer van huis want het rommelt volop in De Buik maar het zet steeds niet door :-/ Noor was er al met 37.5 dus dit duurt echt eeuwen voor mijn gevoel *klaaaag* 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.