Bewaar je vakantieherinneringen in een fotoboek!

Je kent het vast wel; je telefoon staat vol met foto’s, maar uiteindelijk doe je er maar weinig mee. Zonde, eigenlijk. Want het is hartstikke leuk om de foto’s terug te kijken! En ik moet toegeven dat ik ook veel te weinig doe met de foto’s die ik maak, ik loop bijvoorbeeld ontzettend ver achter met de fotoalbums van de kinderen. Maar deze keer besloot ik het een beetje anders te doen; ik maakte een fotoboek met alleen maar foto’s van onze vakantie!

Een raar jaar

2020 is een raar jaar voor iedereen. Ook qua vakanties. Misschien had je wel naar het buitenland willen gaan, maar ging dat niet door. Misschien ben je op vakantie gegaan in Nederland, of misschien ben je helemaal niet op vakantie geweest. Hoe dan ook; je hebt vast een heleboel foto’s gemaakt en het is hartstikke leuk om daar een tastbare herinnering van te maken.

Onze vakantie

Eigenlijk had ik deze zomer naar Frankrijk willen gaan. Of nou ja, nog liever naar Spanje, maar dat vond ik nog een beetje ver rijden met een dreumes in de auto. Frankrijk leek me een goede optie. Maar toen Elena het opeens helemaal niet meer leuk vond in de auto, durfde ik het niet meer aan. Ik was bang dat ze urenlang zou gaan zitten huilen in de auto en dat is voor niemand leuk.

Daarom besloten we toch in Nederland te blijven. In januari gingen we op zoek naar een leuke camping. Ik kwam erachter dat er toen al best veel campings volgeboekt waren, maar we vonden een leuke camping in Zeeland. We boekten, en uiteindelijk was ik erg blij met deze keuze!

Vakantieherinneringen bewaren in een fotoboek

Ik nam mijn camera mee en natuurlijk had ik mijn telefoon ook bij me. Ik maakte behoorlijk veel foto’s en daar kon ik makkelijk een fotoboek mee vullen. Dus dat deed ik! Ik ging naar Smartphoto.nl en daar koos ik een leuk ontwerp uit. Je hebt daar ontzettend veel keuze. Je kunt kiezen uit verschillende groottes, verschillende soorten kaften, verschillende papiersoorten en heel veel leuke ontwerpen. En als je geen standaard ontwerp wil, kun je het ook helemaal zelf ontwerpen!

smartphoto

Ik ging wel voor een standaard ontwerp en vervolgens uploadde ik mijn foto’s. Je kunt foto’s uploaden vanuit je Instagram, Facebook, Google, Flickr of vanaf je apparaat. Ik uploadde eerst de foto’s die ik op Instagram had gezet en daarna uploadde ik wat foto’s van mijn laptop en telefoon.

Vervolgens kun je zelf kiezen waar je ze plaatst, maar je kunt het programma dit ook automatisch laten doen. Vervolgens kun je het dan naar wens aanpassen. Verder kun je teksten, kaders, symbolen en andere dingen toevoegen.

Het resultaat

fotoboek

Een paar dagen nadat ik het fotoboek had besteld, had ik hem in huis. En wat is hij leuk geworden zeg! Door de lay-out ziet het er allemaal ontzettend mooi uit en ook de kwaliteit is top. Ik krijg nu al heimwee naar Zeeland als ik de foto’s zie! Ook voor de kinderen is het heel erg leuk om de foto’s terug te zien en ze hebben het al een aantal keer doorgebladerd. Ik ben er dus heel erg blij mee!

Wat doe jij met je vakantiefoto’s?

Een gedachte over “Bewaar je vakantieherinneringen in een fotoboek!

  1. G.T. schreef:

    Ik maak altijd een fotoboekje van de vakantie, omdat het leuk is om later nog eens terug te denken aan een vakantie. En in het fotoboek van mijn zoontje doe ik dan nog een paar vakantiefoto’s erbij, dat is dan een van de gebeurtenissen dat jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.