Review: ByKay Click Carrier Deluxe

ByKay Click Carrier Deluxe

Het merk ByKay heeft hard bijgedragen aan mijn liefde voor dragen. De eerste draagdoek die ik kocht, was namelijk van dit merk. Dat was een rekbare doek en daar heb ik Nomi ontzettend veel in gedragen. En later heb ik hem ook regelmatig gebruikt voor Lenn en Elena. Mijn tweede drager van ByKay was een mei tai, die ik kocht toen ik zwanger was van Lenn. En inmiddels heb ik mijn derde ByKay drager in huis; de Click Carrier Deluxe. Daar vertel ik jullie vandaag meer over.

ByKay Click Carrier Deluxe

ByKay Click Carrier Deluxe

De Click Carrier Deluxe is een ergonomische draagzak. Dit betekent dat je baby in een goede houding (de m-houding) zit en dat het ruggetje in een natuurlijke houding is. Ook voor jezelf is een ergonomische draagzak veel beter, het is bijvoorbeeld een stuk fijner voor je rug en schouders dan een niet-ergonomische draagzak. De draagzak is gemaakt van babyvriendelijk organisch katoen. Je kunt deze draagzak gebruiken op je buik, heup of rug. Je kunt deze draagzak gebruiken vanaf de geboorte totdat je kindje ongeveer 3 jaar, 18 kilo of broekmaat 104 heeft. Let op: baby’s die nog niet zelfstandig kunnen zitten, kunnen nog niet op je rug gedragen worden. Wij hebben de uitvoering met ooievaars, maar er zijn ook andere varianten te koop.

Een dreumes dragen

Elena vindt het heerlijk om gedragen te worden. Een tijdje geleden droeg ik haar vooral in draagdoeken, maar momenteel is Elena daar een beetje te ongeduldig voor. Daarom vind ik een draagzak nu fijner; die gaat sneller aan en dat vindt Elena een stuk prettiger.

draagzak met gekruiste banden

Eén van de grote voordelen van deze draagzak is dat je de banden op je rug kunt kruisen. Dat hoeft niet perse, maar ik vind het persoonlijk erg fijn. Dit zorgt ervoor dat je schouders geen pijn gaan doen (hier had ik bij andere draagzakken wel eens last van) en hierdoor draagt het hartstikke licht. Elena weegt ruim 10 kilo, maar daar voel je weinig van.

Verder is de draagzak heel makkelijk aan te doen en te verstellen. De foam buikband kan makkelijk groter en kleiner gemaakt worden, er zit een slaapkapje bij en je kunt de los bijgeleverde voetsteuntjes gebruiken om ook grotere kinderen in een goede m-positie te laten zitten. Het rugpand is verstelbaar, waardoor deze geschikt is voor pasgeboren baby’s, maar ook voor peuters. De banden zijn mooi weg te werken door middel van elastiekjes aan de uiteinden.

Een peuter dragen

peuter dragen

Ook Lenn vindt het erg fijn om gedragen te worden. Hij heeft broekmaat 104 en hij past nog perfect in deze draagzak. Hij weegt momenteel 15 kilo en ook dat voelt helemaal niet zwaar met deze draagzak. Ook bij Lenn is het fijn dat deze draagzak zo snel aan te krijgen is. Als ik hem draag, wil hij namelijk regelmatig in en uit de draagzak, en als ik telkens een doek moet knopen is dat niet te doen.

Rugdragen

Ik vind het fijner om de kinderen op mijn buik te dragen, maar ik heb met Lenn ook even geprobeerd om te rugdragen. Lenn voelt op mijn rug wat lichter dan op mijn buik, en daardoor kun je een peuter waarschijnlijk wat langer op je rug dragen dan op je buik. Lenn vond het hartstikke fijn op mijn rug, maar zelf vind ik het toch eigenlijk gezelliger om hem op mijn buik te dragen.

Mijn mening over deze draagzak

Ik kan eigenlijk alleen maar positief zijn over deze draagzak. Hij is erg fijn in gebruik, ziet er mooi uit, is hartstikke ergonomisch, draagt lekker licht. Ik kan geen negatieve punten vinden. Deze draagzak gaat absoluut nog veel gebruikt worden!

Je kunt deze draagzak bestellen via de website van ByKay en hij kost € 159,95.

Deze draagzak heb ik gekregen.

4 gedachten over “Review: ByKay Click Carrier Deluxe

  1. Jildou schreef:

    Wat fijn om je review te lezen! Ik wil deze draagzak aanschaffen voor onze (nu) 5 weken oude dochter. Wat ik mij alleen nog afvroeg; Wat is jouw ervaring in de zomer/warme periodes van het jaar met het dragen van je kindjes in deze draagzak?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.