Met zijn vijven in de caravan, hoe ging dat?

caravan

Van tevoren was ik wel erg benieuwd hoe het zou gaan als we met zijn alleen in de caravan zouden slapen. Het past allemaal precies en je hoort elkaar natuurlijk heel goed, dus ik vroeg me af of we wel een beetje zouden slapen. Hoe dat ging, en hoe we het allemaal lieten passen, vertel ik je vandaag.

Wie slaapt waar?

Ik krijg regelmatig de vraag wie waar slaapt in de caravan. We hebben vijf slaapplaatsen, dus het past precies. Bart en ik slapen voorin de caravan. Dat kun je gebruiken als banken met tafel of als bed, en bij ons is dat altijd een bed. Lenn slaapt halverwege de caravan, in een bed waar ook een klein zitje (een treinzit wordt dat volgens mij genoemd) van gemaakt kan worden. Achterin de caravan hebben we een stapelbed. Nomi slaapt bovenin en Elena ligt eronder. Elena slaapt dus in een groot bed, maar mijn handige man heeft ervoor gezorgd dat ze daar niet uit kan.

stapelbed caravan

Hij heeft een trappetje gemaakt, waarmee Nomi haar bed in gaat. Tegelijkertijd is dat een soort hekje voor Elena.

baby in caravan slapen

Er zit een deurtje voor het stapelbed en die doen we een stukje dicht als de kinderen gaan slapen. Manlief heeft bovenaan een haakje gemaakt, waarmee hij dicht gaat. Als hij dicht is kan Nomi nog steeds zelf uit bed, maar Elena niet. En dat werkt perfect!

Eerst gaat Elena naar bed

Elena wordt ’s avonds tussen 19.00 en 20.00 uur toch wel echt moe, maar dan hebben Nomi en Lenn echt nog geen zin om naar bed te gaan. Dat vond ik op de camping prima, maar dat betekende wel dat ze naar bed zouden gaan als Elena al zou slapen.

De eerste avond vond Elena het geen goed plan om te gaan slapen. Ze bleef kletsen, soms even huilen, tegen het deurtje schoppen… Gelukkig ging dat steeds betere en vanaf de derde avond ging ze over het algemeen vrij snel slapen.

Nomi en Lenn naar bed

Op de camping waren we vrij makkelijk qua bedtijd. Nomi en Lenn gingen naar bed als ze moe waren, of als het echt laat was. Vaak gingen ze tegelijk, maar Lenn ging ook wel eens wat eerder naar bed dan Nomi. Nomi was nauwelijks moe te krijgen en ze zat soms in het donker nog samen met ons buiten.

Als Nomi en Lenn dan naar bed gingen, deden ze heel zachtjes en meestal bleef Elena dan wel slapen. Soms niet, maar dan ging ze na een knuffel en een slokje water wel weer slapen. Dat ging eigenlijk veel beter dan ik had verwacht.

De nachten

Als wij naar bed gingen, lagen de kinderen al te slapen. Ook dan werd er soms wel eens iemand wakker, maar dan gingen ze wel weer snel slapen.

De eerste nacht was niet zo’n succes, iedereen werd telkens wakker van iemand anders. De tweede nacht ging het al veel beter en vanaf de derde nacht sliep ik prima. Soms werden we ergens wakker van, bijvoorbeeld als het onweerde. Eén keer schrok ik ’s ochtends wakker omdat ik iets op het dak hoorde lopen. Een caravan is zo gehorig dat het leek alsof er een tijger over het dak liep, maar het bleken duiven te zijn!

’s Ochtends

Het nadeel van een caravan is dat wanneer er een persoon wakker is, iedereen meteen wakker wordt. En vooral wanneer Elena wakker werd. Zij wordt niet rustig wakker, nee, zij begint meteen te schreeuwen en tegen het deurtje aan te schoppen. ‘Mama! Papa! Uit!’ Tja, dan is iedereen natuurlijk wel wakker. Gelukkig was dat over het algemeen niet zo heel vroeg, meestal was ze niet voor 7 uur wakker.

Eigenlijk is het slapen me heel erg meegevallen, want meestal hadden we prima nachten!

Kamperen jullie wel eens? En liggen jullie dan ook met zijn allen in de caravan?

Een gedachte over “Met zijn vijven in de caravan, hoe ging dat?

  1. Nienke schreef:

    Fijn dat het na even wennen goed ging! Wij kamperen met een tent, we sliepen met zijn onze 3 kinderen in een slaapcabine, die we wel kunnen opdelen met 2 doeken ertussen. Het naar bed brengen deden we wel om de beurt omdat het anders een groot feest was, maar uiteindelijk sliep iedereen bij ons eigelijk heel goed. De jongste (1) werd wel eens wakker snachts maar dan sliepen de jongens (en man) meestal gewoon door. Maar inderdaad zodra de eerste wakker werd was iedereen wakker smorgens, gelukkig meestal pas rond 8 uur. Ik vind het heerlijk, kamperen met kinderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.