Boek: Geluk Is Een Jurk

Dit boek is al een tijdje te koop, maar omdat ik thuis eigenlijk nooit lees, had ik ‘Geluk is een jurk’ nog niet gelezen. Toen ik een pas geleden op vakantie ging, wist ik meteen welk boek ik mee wilde nemen. ‘Geluk is een jurk’ is geschreven door Cécile Narinx, hoofdredacteur van de Nederlandse Elle. 

Vijftien jaar geleden begon ze op de redactie van de Nederlandse ELLE; inmiddels geldt Cécile Narinx, die niet terugschrikt voor hakken van 15 centimeter, als een van de mode-iconen van het land. In Geluk is een jurk biedt ze ons een vrolijke blik achter de schermen van de internationale modewereld. Zo spreekt ze het orakel Lagerfeld en het echtpaar Beckham en ondervindt ze bij Jan Taminiau de weelde van couture aan den lijve. Daarnaast brengt ze odes aan smaakbepalers als Carine Roitfeld en Suzy Menkes, maar ook aan evergreens als de LBD, Le Smoking en het Chanel-jasje. Met aanstekelijk enthousiasme en kennis van zaken laat Narinx zien dat kleren wel degelijk de man en vrouw maken, en zelfs levens kunnen veranderen. Geluk is een jurk bewijst dat mode niemand onberoerd laat. ‘Cécile is niet alleen een goede journalist, maar ook een uniek stijlicoon’ – Viktor & Rolf

In het boek beschrijft Cécile haar eigen ervaringen in de modewereld, maar ook schrijft ze over haar persoonlijke leven. Zo lees je bijvoorbeeld over haar eerste designerjurk, haar eerste modeshow en haar bruiloft. Het is erg leuk en interessant geschreven. Zelf ben ik een aantal leuke dingen te weten gekomen (wist je bijvoorbeeld dat vintage ‘een goed wijnjaar’ betekent?) en zelfs als je helemaal niks van mode afweet, is het goed te begrijpen. Alle begrippen waar ze over schrijft, worden uitgelegd. Veel van deze dingen wist ik al, en velen van jullie waarschijnlijk ook, maar het is niet vervelend om erover te lezen. Als je het toch vervelend vind om te lezen wat een peep-toe is, dan kun je dat kopje gewoon overslaan.
Cécile schrijft echt op een hele leuke, vaak ook grappige manier. Als je van mode houdt, raad ik je dit boek absoluut aan!

Cijfer: 9

24 gedachten over “Boek: Geluk Is Een Jurk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.