Challenge; iedere dag even naar buiten

naar buiten

Weten jullie nog dat ik zei dat ik nogal aan huis gekluisterd was? Gelukkig wordt dat nu wat minder, en is het weer wat makkelijker om naar buiten te gaan. Toch vind ik dat we nog best wel veel in huis zijn. Het is niet zo dat we nooit buiten komen hoor, maar het kan best iets vaker. Daarom besloot ik om de komende tijd iedere dag even naar buiten te gaan.

Slaapjes

Het is nog steeds best lastig qua plannen door de slaapjes van Nomi en Lenn. Maar er zijn best wel momenten waarop ze allebei wakker zijn. ’s Ochtends wordt bijvoorbeeld ons TV abonnement iets té goed benut, en zitten meneer en madam regelmatig met zijn tweetjes voor de televisie. Best handig als ik even wat dingen wil doen, maar het zijn ook momenten waarop we lekker naar buiten zouden kunnen gaan.

Lekker naar buiten

En dat wil ik dus meer gaan doen. Zeker met mooi weer moeten we gewoon lekker naar buiten gaan. Niet toegeven als Nomi vraagt of ze op de laptop Frozen mag kijken maar gewoon lekker naar de speeltuin, naar de kinderboerderij, een eindje wandelen.. Er zijn genoeg dingen te doen buiten.

Nomi en Lenn vinden het ook hartstikke leuk om lopend boodschappen te doen en dat doen we dan ook regelmatig. Toch ben ik ook wel eens geneigd om even snel ’s avonds, zonder kinderen boodschappen te gaan doen. Want tja, dat gaat toch een stuk sneller en het is wat minder gedoe.

Slecht weer?

Nou zie ik mezelf alleen nog niet naar buiten gaan als het echt slecht weer is.. Dan nemen we ‘buiten’ maar even wat ruimer, en dan moeten we maar wat anders bedenken om te gaan doen. Ik wil bijvoorbeeld nog een keer met Nomi en Lenn naar Ballorig, want ik denk dat Lenn dat nu ook wel heel leuk zal vinden. Nu Lenn wat langer achter elkaar wakker kan blijven moet dat lukken. Een tijdje geleden was dat nog nauwelijks haalbaar, want de dichtstbijzijnde indoor speeltuin is 25 minuten rijden en Lenn wil zijn dutjes niet in de auto doen. Maar dat kan ik nu ook niet meer als excuus gebruiken, want als hij zich goed vermaakt houdt hij het best lang vol.

Dit wordt dus mijn challenge voor de komende tijd, en nu het weer wat beter weer is moet dat lukken!

Kom jij iedere dag buiten?

2 gedachten over “Challenge; iedere dag even naar buiten

  1. Leonie van Mil schreef:

    Ja, ik kom iedere dag buiten. Ik vind frisse lucht en vitamientjes heel belangrijk. Vooral voor de kleine. Ook als het regent ga ik naar buiten. Vooral een lente bui vind ik heerlijk. Maar ik snap dat ik één van de weinige daarin ben 😉 Goed dat het je lukt om meer naar buiten te gaan! Soms heb ik ook van die periodes dat het mij niet lukt om mijzelf naar buiten te krijgen.

  2. Fleur schreef:

    Slim om jezelf een challenge te geven. Ik deed het een tijdje terug met voor 00.00 in bed liggen (ben een nachtvlinder) en dat werkte wel. Veel plezier buiten en hopelijk schijnt de zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.