Dagboekje 286: ballet, brooddeeg, gender reveal en bij elkaar slapen

samen slapen

Nu ik niet meer iedere week vlog, leek het me leuk om weer eens een dagboekje online te zetten. De laatste keer dat ik dat deed, was op de dag dat Elena werd geboren. Dat is dus alweer ruim 7 maanden geleden. Ik heb besloten om het een beetje anders aan te pakken met wat meer tekst en minder foto’s. Hopelijk vinden jullie het leuk op deze manier!

Maandag: Nomi’s eerste balletlet

ballet

Nomi had het er al een hele tijd over; ballet. We besloten het eerst nog even uit te stellen, omdat het anders misschien een beetje te veel zou worden. In november begon ze op de basisschool, in februari begon ze met zwemles… Maar nu had ik het gevoel dat ballet er wel bij kon, dus maandag besloten we even te gaan kijken. Nomi mocht meteen meedoen en ze vond het geweldig! Ze was helemaal in haar element en ze wil ook niet meer bij andere sporten kijken. Nee, ballet is het helemaal. Ze vindt het ook ‘echt veel leuker’ dan gym, waar ze als peuter op zat. Dus ik denk dat we haar maar gaan inschrijven bij ballet.

Dinsdag: samen slapen

Dinsdag ging Nomi naar school en daarna ging ze met een vriendinnetje mee naar huis. Ik had dus een groot deel van de dag alleen Lenn en Elena in huis. Ik had een discussie met Lenn over druiven en appels, volgens hem was het veel te gevaarlijk om dat te eten, want hij zou erin stikken. Ik kon hem beter een koekje geven, vond hij. Echt hoor, hij wordt steeds bijdehanter!

’s Avonds kroop Lenn bij Nomi in bed en op zich vind ik dat niet erg, mits ze wel gewoon gaan slapen. Maar Lenn had andere plannen, hij bleef kletsen en spelen. Dus na een uurtje lag hij weer in zijn eigen bed.

Woensdag en donderdag

Woensdag en donderdag waren rustige dagen waarin we eigenlijk weinig boeiends deden. Na schooltijd hebben Nomi en Lenn lekker geknutseld en gespeeld. Toen Elena haar slaapje had gedaan, gingen we even naar de stad. Lenn mocht nieuwe onderbroeken uitzoeken omdat maat 92 toch wel een beetje strak bleek te zitten. Hij ging voor Mickey Mouse en blauwe onderbroeken, wat wel een beetje te verwachten was.

Vrijdag: Spelen met brooddeeg

brooddeeg

Vrijdagmiddag haalde ik eerst Nomi van school en daarna gingen we naar de school van ons nichtje, om haar op te halen. Zij kwam gezellig bij ons spelen. Ik maakte brooddeeg (of zoutdeeg) en daar hebben ze zich goed mee vermaakt. Verder speelden ze nog even buiten en toen was de middag alweer voorbij.

Zaterdag; gender reveal

Zaterdagochtend ging ik met Nomi naar zwemles. Toen we weer thuis waren, hebben Nomi en Lenn hun brooddeeg kunstwerkjes geverfd. ’s Middags gingen we naar mijn tante en daar bleven we eten. En ’s avonds hadden we een gezellige gender reveal party.

Zondag

Zondagochtend ging Bart even met Nomi en Lenn naar zijn ouders. Elena deed een ochtendslaapje en ik schreef een artikeltje en vervolgens deed ik een poging om de keuken schoon te maken. Elena was alweer wakker voordat ik klaar was, en nu ik dit typ is de keuken nog steeds niet schoon. Ach ja, iets met prioriteiten.

’s Avonds belegden we zelfs pizza’s, wat de kinderen heel erg leuk vonden. Vervolgens gingen Nomi en Lenn lekker op tijd naar bed, want ze wilden graag bij elkaar slapen. Lenn had zijn middagslaapje overgeslagen en hij was dus wel echt moe. Ze kletsen nog even in bed, maar ze vielen vrij snel in slaap.

Een gedachte over “Dagboekje 286: ballet, brooddeeg, gender reveal en bij elkaar slapen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.