Puzzelen met Lenns nieuwe kamer

nieuwe kamer

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is Lenn inmiddels drie jaar. Hij slaapt momenteel nog in zijn ledikantje, maar daar gaat binnenkort verandering in komen. Ik vind namelijk dat hij nu wel toe is aan een groot bed. Tot een paar maanden geleden dacht ik dat dat nog wel een hele tijd zou gaan duren, want hij is wel echt een eigenwijze peuter. Hij probeerde regelmatig zijn bed uit te klimmen en dat vond hij zelf ontzettend grappig. Dat hij heel hard zou kunnen vallen, kon hem niet zoveel schelen.

De zijkant eruit

Nadat hij er een paar keer uit was geklommen, besloten we de zijkant uit het ledikantje te halen. Nu kan hij er zelf in en uit, maar hij blijft meestal wel in bed liggen. Behalve die keer toen hij bij Nomi in bed kroop, dan.

Tijd voor een groot bed

Ik vind dat hij nu wel toe is aan een groot bed. Er is alleen een probleempje; Lenn heeft een heel klein kamertje. De slaapkamers zijn hier in huis een beetje oneerlijk verdeeld. Zelf hebben we een redelijk ruime slaapkamer, Nomi’s zolderkamer is ook best groot en Elena heeft het grootste kamertje; daar zou je momenteel nog makkelijk een grote boxpring in kwijt kunnen.

Momenteel staat Lenns ledikantje er nog in, en verder een commode en een kledingkast. En dan is zijn kamer eigenlijk gewoon al vol. Als er een eenpersoonsbed in komt te staan, zal de commode er sowieso uit moeten. Lenns kledingkast hoort bij de babykamer en is echt gemaakt voor kleine kleertjes, dus we zullen binnenkort ook eens wat kledingkasten moeten gaan bekijken.

Een hoogslaper zou ideaal zijn voor Lenns kamer. Maar momenteel vind ik hem er nog echt te klein voor en ik denk dat het nog wel een paar jaar duurt totdat ik dat aandurf. Tot die tijd zal hij dus in een ‘gewoon’ bed slapen, en zal het een beetje krap zijn op zijn slaapkamer.

Een bed voor Elena

Eerste dachten we; dan kopen we nu een goedkoop bed, want dat is maar voor een paar jaar. En dan vind ik het zonde om er heel veel geld aan uit te geven. Maar later bedacht ik me dat we zijn bed over een paar jaar voor Elena kunnen gebruiken. Want als Elena toe is aan een groot bed, kan Lenn waarschijnlijk wel in een hoogslaper slapen.

Dat betekent dus dat we binnenkort al op zoek gaan naar een bed, waar Elena over een paar jaar ook in gaat slapen. Het moet dus een bed worden die voor beide kinderen leuk is. Als ik Lenn laat kiezen, kiest hij sowieso voor blauw. Maar als Elena net zo’n meisje-meisje wordt als Nomi, gaat ze blauw vast niet leuk vinden. Daarom denk ik dat we voor een neutrale kleur gaan, zoals wit of bruin.

Eerst nog even een krap kamertje

De komende paar jaar zal Lenn nog even een krap kamertje hebben. Maar als hij wat ouder (en hopelijk iets voorzichtiger) is, gaan we op zoek naar een leuke hoogslaper. Dan heeft hij veel meer (speel)ruimte op zijn kamer. Ik zag al een heel mooi exemplaar op Slaapkamerweb.nl en die ga ik even onthouden!

Hebben jullie ook kleine slaapkamers? En hoe hebben jullie die ingedeeld?

3 gedachten over “Puzzelen met Lenns nieuwe kamer

  1. G.T. schreef:

    Mijn kleuter heeft ook een krappe kamer. De kledingkast hebben we ooit al gekocht en neergezet zodat er precies een eenpersoonsbed naast zou passen. En dat werd er dus een met precies de juiste afmetingen. Niks leuks ofzo, gewoon praktisch.

  2. Kelly schreef:

    Onze kamers zouden naar mijn idee ook iets beter qua ruimte ingedeeld kunnen worden qua grootte. Wij hebben de grootste kamer, Olivia heeft ook een vrij ruime kamer en voor baby 2 is het de kleinste kamer. Hij is smal en lang, ik ben ook wel benieuwd hoe we het willen gaan indelen allemaal.
    Hopelijk kunnen jullie een leuk bed vinden wat zowel leuk is voor Lenn en Elena!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.