Voorbereiden op een lange autorit met je kinderen

lange autorit kinderen

Nog eventjes, en dan gaan we een weekje naar Frankrijk. Het is ongeveer 6 uur rijden en ik moet toegeven dat ik dat best wel spannend vind. Mijn kinderen vinden een ritje van 30 minuten eigenlijk al te ver, dus ik ben erg benieuwd hoe het gaat als ze zolang in de auto moeten zitten. Daarom ben ik alvast begonnen met de voorbereiding, want ik wil proberen om de autorit toch een beetje leuk te maken voor ze.

Luisterboeken

Nomi, Lenn en Elena kunnen alle drie heerlijk rustig televisie kijken, dan hoor ik ze nauwelijks. Ik ga ze in de auto geen film of serie laten kijken, maar een luisterboek lijkt me een goede vervanging daarvoor. Via Marktplaats kocht ik wat luisterboeken van Disney, en hopelijk kunnen ze zich daar een tijdje mee vermaken.

Autobingo

Ik ben van plan om bingokaarten met te nemen, met daarop allemaal dingen die ze onderweg kunnen zien. Bepaalde kleuren auto’s, motoren, windmolens, politieauto’s, et cetera. Dan kunnen ze lekker uit het raam kijken zonder dat ze zich meteen gaan vervelen. Op de site van de ANWB vind je trouwens verschillende autobingo’s die je kunt printen.

Bussen tellen

Een zelfbedacht spelletje van mijn kinderen; bussen tellen. Vorig jaar hebben ze tijdens onze hele vakantie bussen geteld. Als ze zich begonnen te vervelen zeiden we ‘kijk maar of je nog een bus ziet!’, en dan hadden ze weer eventjes iets te doen.

Knuffels, Barbies en poppen

Als je je kinderen hun favoriete knuffels, Barbies of poppen mee laat nemen hebben ze iets bij zich waar ze lekker mee kunnen spelen. Ze kunnen er zelf mee spelen, en als je meerdere kinderen hebt, kunnen ze ook een leuk rollenspel verzinnen. Lenn zal vast zijn Spider Man meenemen, Nomi kiest waarschijnlijk voor haar Minnie Mouse en ik denk dat Elena minimaal één Barbie mee wil nemen. En daar kunnen ze hartstikke leuk samen mee spelen.

‘Wie kan er het langste stil zijn?

Een heel flauw spelletje, maar ik kan ontzettend genieten van de rust wanneer ze allemaal even stil zijn. En als je geluk hebt, vallen ze ook nog even in slaap.

Iets lekkers te eten en te drinken

Iets wat bij mijn kinderen altijd goed werkt tegen verveling, is iets lekkers te eten of te drinken. Nou is het niet de bedoeling dat ze de hele auto vies maken, dus ik moet nog even gaan bedenken wat ik ze dan geef. Ze zijn alle drie gek op fruitzakjes, dus dat is iets wat sowieso meegaat.

Regelmatig stoppen

Zo lang stilzitten is een hele opgave voor kinderen, dus regelmatig even stoppen is wel een must. Even een plaspauze, stoppen om te picknicken, of misschien stoppen we wel als we onderweg iets leuks zien. Ik heb al een beetje zitten kijken naar de route, maar ik ben nog niet echt spectaculaire dingen tegengekomen. Maar je weet natuurlijk nooit wat je onderweg ziet.

Hebben jullie nog tips voor een fijne autorit met kinderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.