Dagboekje 309; de meivakantie

meivakantie

De meivakantie is inmiddels weer voorbij en wat was het een fijne vakantie! We hebben lekker genoten van het weer en gezellige dingen gedaan, waardoor de vakantie zo weer voorbij was. Vandaag vertel ik je wat meer over onze meivakantie.

Naar de kinderboerderij

kinderboerderij kukelneset

Toen ik aan de kinderen vroeg wat ze deze vakantie graag wilden doen, zeiden ze meteen dat ze naar de kinderboerderij wilden gaan. Daar vermaken ze zich altijd heel goed en toen ik ze vertelde dat er nu ook stekelvarkens te bewonderen zijn, hadden ze er nog meer zin in. Dus maandag gingen we meteen even kijken.

Ze wilden meteen kijken bij de stekelvarkens, maar na een paar minuutjes hadden ze het daar wel weer gezien. Wat ze veel leuker vonden, was dat er ook een paar klasgenootjes op de kinderboerderij aan het spelen waren. Elena knuffelde haar vriendinnetjes alsof ze elkaar 6 maanden niet hadden gezien (terwijl ze de vrijdag ervoor nog samen in de klas zaten) en ze hebben heerlijk gespeeld. Toen ik zei dat we naar huis gingen wilde Elena natuurlijk niet mee, maar toen ik zei dat we wel even ijsjes konden gaan halen bij de supermarkt, liep ze toch wel mee naar de auto.

Stappendoel? Welk stappendoel?

stappendoel

Ik had me voorgenomen om te proberen om iedere dag 10.000 stappen te zetten. De week voor de meivakantie ging dat prima, maar in de vakantie bleek dat toch een stuk lastiger te zijn. Ik hoefde de kinderen natuurlijk niet naar school te brengen en op te halen en de kinderen hadden totaal geen zin in lange wandelingen met Simba. Daarom besloot ik het maar een beetje los te laten en het na de vakantie weer op te pakken.

Samen buiten spelen en koken

samen buiten spelen en koken

De kinderen vermaakten zich prima in de tuin en de speeltuin en daarom bleven we lekker thuis. Lenn was druk met hutten bouwen en Nomi en Elena deden van alles en nog wat. Nomi wilde heel graag pastasalade eten en dat maakten we samen. En jeetje, wat aten ze opeens goed! Dat gaan we de komende tijd dus nog wel vaker eten.

Kringloop shoppen

kringloop shoppen

Op zaterdag besloten we even te gaan kringloopshoppen. Elena vond een auto organiser van Frozen, Lenn vond een leuk jasje en Nomi was helemaal blij toen ik deze One Direction beker aanwees. ‘Oh my god, mag ik die alsjeblieft?’, vroeg ze. En ja hoor, die mocht ze best hebben.

Toch nog even kamperen?

schaken kinderen

Aangezien de weersvoorspellingen voor het Hemelvaartweekend heel goed waren, leek het me wel leuk om toch even  te gaan kamperen. Daar was iedereen het helemaal mee eens en een paar dagen voor Hemelvaart hakten we de knoop door. We haalden de caravan op en de kinderen vlogen er meteen in. Een paar minuten later kwam Nomi naar me toe met het schaakbord, want ze wilde heel graag schaken. Elena wilde dat ook en ze deed net alsof ze het snapte, maar een paar minuten later zat ze te spelen met de schaakstukken.

De dagen daarna was ik vooral bezig met het inpakken en schoonmaken van de caravan. En donderdagochtend vertrokken we naar de camping. In mijn volgende dagboekje lees je daar meer over!

2 gedachten over “Dagboekje 309; de meivakantie

  1. Claire schreef:

    Wat een heerlijke vakantie zo! En wat is jullie hondje gegroeit! Tijd gaat zo hard, voordat we het weten is het zomervakantie 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.