De 20 weken echo

20 weken echo

Gisteren was het zo ver; de 20 weken echo. Ontzettend spannend natuurlijk, maar ik was niet zo zenuwachtig als voor de 20 weken echo van Lenn. Deze keer had ik een vrij goed gevoel en hoewel ik wel gespannen was, had ik er ook wel zin in.

Nog steeds een meisje?

Terwijl ze het echo apparaat op mijn buik zette, vroeg Bart al of ze nog even kon kijken of het nog steeds een meisje was. ‘Ja dat heb ik al gezien, nog steeds een meisje!’. Wauw, dat was snel! Ik blijf het bijzonder vinden hoe goed echoscopisten alles kunnen zien. Toen was het tijd voor serieuzere zaken; is ze gezond?

De 20 weken echo

Ze begon bij het hoofdje. Ik maak kinderen met kleine en smalle hoofdjes, en dat bleek deze keer ook weer het geval te zijn. Niet té klein, maar net iets onder gemiddeld. Daarna probeerde ze het lipje te bekijken, maar de baby had haar handje ervoor. De echoscopiste ging door haar het hartje en dat zag er ook allemaal goed uit.

Klein eigenwijsje

In mijn buik is ze qua bewegen precies Lenn en dat was ze tijdens de echo ook. Ze werkte namelijk voor geen meter mee. Terwijl ze normaal ontzettend beweeglijk is, bleef ze nu op haar rug liggen. Ze had één hand voor haar mond en de andere arm achter haar hoofd. Daardoor was haar rug, haar bovenlip en haar linkerarm niet goed genoeg te zien.

Schudden, duwen en anders liggen

Ik zag het al gebeuren dat ik terug moest komen om de laatste dingen te bekijken. Gelukkig gaf de echoscopiste de hoop nog niet op. Eerst moest ik mijn buik heen en weer schudden, maar dat had weinig zin. Ze duwde een beetje tegen de baby aan, maar dat hielp ook niet. Na nog een keer schudden lukte het om het bovenlipje en de linkerarm te zien en dat zag er goed uit. Nu het ruggetje nog…

Ik moest op mijn zij gaan liggen in de hoop dat de baby dan ook anders zou gaan liggen. En guess what, dat deed ze niet. Nog een keer schudden dan maar, en toen ik daarna op mijn rug ging liggen lukte het toch. Als laatste werd het ruggetje bekeken en dat bleek er ook helemaal goed uit te zien. Wat een opluchting!

echofoto

Duimpje omhoog!

Nu lekker genieten

Je hebt natuurlijk nooit 100% garantie op een gezonde baby, maar een positieve uitslag is toch wel erg fijn. Nu kunnen we nog meer gaan genieten en binnenkort eens lekker shoppen, want nu me twee keer is verteld dat we een meisje krijgen ga ik daar toch wel echt vanuit!

2 gedachten over “De 20 weken echo

  1. Nina schreef:

    Ah fijn dat alles goed is….en dat niet goed liggen herkenbaar….floor lag tot 4x(4 verschillende dagen) met de 20 weken echo niet goed dus gezicht nooit kunnen zijn zo klein en al zo eigenwijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.