24 weken zwanger; ‘Bekkenpijn? Welke bekkenpijn?’ en Nomi voelt de baby!

24 weken zwanger

Gisteren was ik precies 24 weken zwanger en wat een mooie mijlpaal is dat! De baby zou nu (met heel veel hulp natuurlijk) buiten de baarmoeder kunnen overleven. Ik moet er niet aan denken dat ze nu al geboren zou worden, maar toch vind ik het een fijn idee dat artsen haar dan zouden behandelen. Vandaag praat ik jullie bij over de afgelopen 2 weken.

24 weken zwanger; Nomi voelt de baby voor het eerst!

Ze was al een tijdje aan de buitenkant te voelen, maar Nomi had haar nog niet gevoeld. De baby is vaak ’s avonds actief en dan ligt Nomi natuurlijk in bed. En daarnaast heeft Nomi ook niet het geduld om te wachten op een schopje. Laatst was de baby ’s middags heel druk en ik vroeg aan Nomi of ze het wilde voelen. Dat wilde ze wel en meteen voelde ze een schopje. Nomi was helemaal onder de indruk en wat is het leuk om dit met haar te kunnen delen!

Bekkenpijn?

Ik klop het even af, maar ik heb nauwelijks nog last van bekkenpijn. Ik probeer mijn bekken niet te veel te belasten, maar echt rustig aandoen lukt vaak niet. Toch heeft mijn bekken daar weinig last van. Toen ik zwanger was van Lenn had ik dat ook. Al voor de helft van mijn zwangerschap had ik heel veel last van mijn bekken, en daarna werd het opeens veel minder. Helaas kwam het toen aan het einde weer dubbel en dwars terug, maar daar denk ik voorlopig nog maar even niet aan.

Zichtbaar zwanger

Mijn ‘is ze nou zwanger of is ze gewoon aangekomen’ buikje is veranderd in een duidelijke zwangerschapsbuik. Onbekende durven nu te vragen of ik zwanger ben en toen ik laatst onderbroeken stond uit te zoeken in de Zeeman kwam de verkoopster naar me toe en ze zei meteen ‘deze zijn heel fijn tijdens de zwangerschap’.  En ik vind het stiekem best fijn dat ik mijn buik er nu uitziet alsof ik zwanger ben, en niet meer alsof teveel pizza heb gegeten!

wachten totdat we met de babykamer bezig kunnen

We (of nou ja, Bart) zijn nog met de zolder bezig, waar Nomi binnenkort gaat slapen. De baby gaat in de kamer slapen waar Nomi nu slaapt. Totdat Nomi is verhuisd naar zolder, kunnen we dus nog niet met de babykamer bezig. Gelukkig schiet het mooi op met de zolder, want ik heb heel veel zin om bezig te gaan met de babykamer!

Ik had me voorgenomen om me pas weer bezig te houden met babykleertjes als ik de kleertjes die ik al heb in de kast heb liggen. Maar dat is niet gelukt! Ik kon echt niet meer wachten en laatst heb ik alle dozen, bakken en zakken open gemaakt en alles gesorteerd op maat. Toen bleek ik al best veel te hebben (want tja, ik heb nog vrij veel van Nomi en Lenn) en ik kwam erachter dat ik niet veel meer hoef te kopen. Rompertjes heb ik bijvoorbeeld ontzettend veel. Shirtjes heb ik eigenlijk wel genoeg, maar zolang ze maatje 50 draagt zal ze grotendeels unisex door het leven gaan.

maat 50

Veel shirtjes zijn namelijk van Lenn geweest en ik vind het zonde om ze niet te gebruiken. Voor Nomi had ik bijna niks gekocht in maat 50 (en maat 56 bleek toch wel heel ruim te zitten, vandaar dat ik voor Lenn wel kleertjes kocht in maat 50), dus vandaar dat ik weinig roze heb.

Binnenkort ga ik toch maar eventjes shoppen, want er zijn wel een paar dingen die ik nog nodig heb qua kleertjes en andere dingen. En als dat binnen is, zijn we een heel eind qua babyuitzet!

Over twee weken zal ik jullie weer een update geven. Dan ben ik het tweede trimester al bijna uit, wat gaat het snel zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.