De dreumes tag

dreumes2

Op de blog van Sanja kwam ik laatst de dreumes tag tegen. Nomi is nu ruim 2 maand een dreumes en daarom besloot ik hem ook in te vullen. De vragen gaan onder andere over het favoriete eten, lievelingskleur en slaapjes. Overnemen mag natuurlijk 🙂

Wat is haar leeftijd?
Nomi is ruim 14 maand, 1 jaar en 2 maand dus.

Wat is haar favoriete eten?
Ze vindt banaan heel lekker en daarom eet ze dat bijna iedere dag. Qua avondeten lust ze bijna alles, maar ze houdt vooral heel erg van macaroni, aardappelen en sperziebonen. Ook kip gaat er goed in trouwens.

dreumes3

Het favoriete tussendoortje?
Koekjes.. Biscuitjes en eierkoeken vindt ze heel lekker.

Wat is haar favoriete drinken?
Nomi drinkt eigenlijk niet zoveel. Het maakt niet uit wat ik in haar beker doe, of het nou water, thee of diksap is, ze drinkt hooguit een paar slokjes. ’s Ochtends en ’s avonds krijgt ze borstvoeding en dan drinkt ze altijd wel goed.

Favoriete televisieprogramma?
Ze kijkt bijna nooit televisie. Heel soms laat ik haar naar Baby Tv kijken, maar dat vindt ze maar eventjes leuk. Laatst was Bart iets aan het kijken over dieren en dat vond ze wel heel interessant.

Favoriete boek?
Ze vindt alle boekjes leuk. Maar voorlezen is niet zo’n succes, ze vindt het leuker om zelf in boekjes te bladeren.

Favoriete speelgoed?
Boekjes, en dan vooral van die kartonnen boekjes. Ook knuffels en poppen vindt ze heel leuk. Oh, en alles wat geluid maakt natuurlijk.

Favoriete kleur?
Rood en roze.

Wat maakt haar verdrietig?
Ze kan heel hard gaan huilen als iets niet mag. Als ze bijvoorbeeld niet de kast leeg mag halen of als ze niet met mijn telefoon mag spelen. Ze kan dan heel zielig gaan huilen, maar we dan samen met iets anders gaan spelen is het wel snel weer goed.

Hoe noemt ze papa en mama?
Gewoon ‘papa’ en ‘mama’.

Wat is haar favoriete knuffel?
Haar Mickey Mouse knuffel. Die ligt altijd in haar bed (hoewel hij soms mee naar beneden moet) en daar kan ze echt lief mee knuffelen.

dreumes1

Een favoriete activiteit?
Ze vindt van alles leuk. Sinds kort vindt ze het helemaal geweldig om achter haar loopwagentje te lopen.

Wanneer slaapt ze?
Van 18.30 à 19.00 uur tot een uurtje of 8. Overdag is het wisselend, de ene dag slaapt ze 2 keer en de andere dag 1 keer. Daar zit ze een beetje tussenin nu.

Wat maakt haar druk?
Bart haha. Die kan heel druk met haar spelen en dan is ze helemaal dol.

Wat maakt haar geweldig?
Gewoon, hoe ze is. Eigenlijk gewoon alles haha.

7 gedachten over “De dreumes tag

  1. Rosie - Lifebyrosie.nl schreef:

    Wat een leuke tag en wat een super snoezige foto’s! Vind alleen de vraag van favo tv programma een beetje vreemd. Heeft een dreumes serieus al een favo tv programma? Misschien ben ik daar raar in hoor maar waarom zou je zo’n jong kleintje tv laten kijken? Oprechte vraag trouwens!

    • Malou schreef:

      Ik weet het ook niet eigenlijk. Maar het zal bij een dreumes die bijna 2 is vast anders zijn, ik denk dat ze dan wat meer interesse hebben in de televisie. Maar dan nog zou ik Nomi niet vaak televisie laten kijken hoor, dat vind ik voorlopig nog niet nodig. Als ik Nomi’s nagels knip is de televisie trouwens wel heel handig, anders is het echt drama hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.