De eerste twee weken met Elena

twee weken

Zo, tijd voor een update! Eigenlijk was ik van plan om een update te schrijven over Elena’s eerste week, maar nou ja, jullie weten wel hoe dat gaat. De dagen vliegen voorbij en ik kom aan veel dingen nog even niet toe. Toen ik wilde beginnen aan het artikel over Elena’s eerste week, was ze alweer bijna twee weken oud… Dus ik besloot maar gewoon terug te blikken op haar eerste twee weken!

De keizersnede

Jullie hebben vorige week mijn bevallingsverhaal al kunnen lezen. Jullie hebben misschien wel gelezen dat Elena’s start niet zo goed was door wat problemen met haar ademhaling. Maar daarna ging het al vrij snel heel goed. Vanaf het moment dat we op de uitslaapkamer waren, deed Elena het super!

De eerste dagen

De eerste dag in het ziekenhuis ging het ook erg goed. Elena dronk alleen nog niet zoveel, waarschijnlijk was ze nog een beetje misselijk door de keizersnede. Maar de eerste dag hoeven baby’s nog niet te drinken, dus ik maakte me geen zorgen.

De tweede dag begon ze al goed te drinken en ze gaf zelf aan wanneer ze honger had. Dat was de dag waarop we naar huis mochten en ook thuis deed Elena het ontzettend goed. Ze dronk zo’n 10 keer per dag en daardoor kwam de borstvoeding vrij snel op gang.

De rest van de kraamweek

Na drie dagen begon Elena lekker te groeien. Ze viel eerst ongeveer 6% van haar lichaamsgewicht af, wat prima is. Daarna groeide ze zo’n 50 gram per dag. Het was duidelijk dat ze goed aan het drinken was! Elena sliep vrij veel, maar ze gaf wel goed aan wanneer ze wilde drinken.

Oh nee, krampjes!

Na een paar dagen begonnen de krampjes. Zo zielig, maar gelukkig was ze vrij goed te troosten. En natuurlijk had ze ’s nachts het meeste last van de krampjes… Het aantal uur slaap dat we kregen was niet echt om over naar huis te schrijven. Maar ach, het hoort erbij en dat wordt vanzelf wel beter.

De tweede week

Toen Elena een week oud was, zat ze weer op haar geboortegewicht. Ze dronk één borst per keer en ze was vrij snel klaar met drinken. Ik ben eigenlijk nooit langer dan 20 minuten aan het voeden, vaak is ze zelfs al na een minuut of 10 klaar. En ik moet zeggen dat dat wel heel handig is, met nog twee kinderen in huis!

Elena houdt zich nu prima op temperatuur en een mutsje is niet meer nodig. Dat is wat mij betreft een goede reden om haar een haarbandje om te doen… Maar die zijn allemaal nog veel te groot! Nou ja, dan maar even niks op haar hoofd. Zo kunnen we lekker naar die schattige haartjes kijken!

Lekker wakker

Terwijl Elena de eerste dagen nog bijna alleen maar sliep, is ze nu veel meer wakker. Ze heeft haar oogjes vaak open en kijkt lekker om zich heen. Doordat ze overdag meer wakker is, slaapt ze ’s nachts ook wat beter. Meestal drinkt ze ’s nachts twee keer en daarna gaat ze weer lekker slapen. Heerlijk, want daardoor slaap ik zelf ook prima!

Lekker aan het groeien

Na 2 weken zat Elena alweer 300 gram boven haar geboortegewicht, dus ze groeit heel erg goed. Ze krijgt lekkere bolle wangen en vooral aan haar rompertjes kan ik merken dat ze groter wordt. De kleinste rompertjes beginnen wat strakker te zitten, en het zal niet lang meer duren totdat ze te klein zijn. Maar op zich blijft ze nog een klein hummeltje hoor, bij maat 50 moet ik nog steeds de mouwtjes omslaan!

Het gaat dus hartstikke goed met Elena, en binnenkort zal ik jullie weer bijpraten!

3 gedachten over “De eerste twee weken met Elena

  1. Eke schreef:

    Wat ontzettend fijn dat het zo goed gaat! Als eerste natuurlijk van harte met de geboorte van jullie meisje. Fijn om te merken dat ze goed groeit! Gaat het met jou ook goed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.