Elena is 2 maanden

2 maanden

Het is weer tijd voor een update, Elena is namelijk alweer twee maanden. Wat gaat dat snel zeg, en stiekem vind ik dat niet zo erg. Ik ga haar namelijk steeds leuker vinden!

Dag pasgeboren baby

Het newborn is er nu wel echt vanaf. De eerste weken sliep Elena heel veel en ze lag regelmatig bij me te slapen. Nu niet meer, madam slaapt namelijk liever in haar eigen bed. Als ze bij me ligt, begint ze vaak te jengelen en dan leg ik haar in bed. Ik denk dat ze die rust prettiger vind, want in huis is het natuurlijk meestal best druk. Maar ik mis het wel een beetje hoor, ik vond het hartstikke fijn als ze bij me lag te slapen!

langere slaapjes

Ze begint nu wat langere slaapjes te doen en daardoor krijgt ze wat meer een ritme. Als we Nomi ’s ochtends naar school hebben gebracht, valt ze in de kinderwagen in slaap en daar blijft ze dan vaak een uur of 2 slapen. Ik zet de kinderwagen dan in de gang en daar doet ze haar slaapje. Vervolgens is ze een tijdje wakker, ook een stuk langer dan eerst. En als Lenn zijn middagslaapje gaat doen, gaat Elena ook weer naar bed.

Huiluurtje

Als ze dan weer uit bed is, is ze eerst een tijdje hartstikke gezellig. Ze brabbelt en lacht en ze vindt het heerlijk om aandacht te krijgen. Totdat ze moe wordt… En dan wil ze niet slapen. Het bekende huiluurtje begint dan aan het einde van de middag. Ze heeft nergens zin in, zelfs bij me liggen is vaak niet goed. De draagdoek meestal wel, Elena vindt het heerlijk om gedragen te worden.

Lachen en ‘spelen’

Ik word zo vrolijk van Elena’s lachjes! En ik zie ze nu steeds vaker. Ik merk dat Nomi en Lenn haar daardoor ook steeds leuker gaan vinden. Nu Elena steeds meer op ze reageert, gaan ze ook heel vaak even met haar ‘spelen’. Elena kan natuurlijk nog niet zoveel, maar dat maakt ze niks uit. Nomi en Lenn bewegen de speeltjes aan de babygym en Elena vindt het erg leuk om ernaar te kijken. Of ze laten hun speelgoed aan Elena zien. Laatst moest Elena even op het skippypaard passen en dat had ze volgens Nomi heel goed gedaan.

Voedingen

Inmiddels geef ik dus ook alweer twee maanden borstvoeding en dat gaat gelukkig nog steeds heel goed. Elena drinkt wat minder vaak, meestal 6 a 8 keer per dag. ’s Nachts meestal 1 keer, wat ik heerlijk vind. Ik vind het namelijk helemaal niet erg om haar ’s nachts te voeden, maar 3 keer of vaker vind ik toch wel heftig. Nu ze vaak maar 1 keer vraagt om een voeding kan ik lekker wat uurtjes achter elkaar slapen, heerlijk!

2 gedachten over “Elena is 2 maanden

  1. Wendy schreef:

    Wat gaat de tijd toch snel. En zo ‘grappig’ hè, dat al die kinderen allemaal rond hetzelfde tijdstip zo’n huiluurtje hebben. Hier had ze dat ook zo einde van de middag/begin van de avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.