Het leed dat tandjes krijgen heet

eerste tandjes

De laatste keer dag Nomi drie keer in een nacht wakker was, was toen ze twee maanden oud was. Maar vannacht was het opeens weer raak. Ik wist wel dat er een tandje door aan het komen was, maar dat ze daar zo veel last van zou hebben, had ik niet verwacht. Vanochtend voelde ik in haar mond en waar gisteren nog een bobbeltje zat, zit nu een vlijmscherp tandje.

Huilen

De afgelopen dagen was ze sowieso jengelig. Als er iets gebeurde wat Nomi niet 100% aanstond, begon ze te huilen. Nou ben ik natuurlijk ook niks gewend als moeder van een makkelijk kindje die ook nog eens doorsliep vanaf dat ze drie maanden oud was. Maar toch had ik even zelfmedelijden.

Kauwen op haar vingers

Verder was de continu op haar handen aan het kauwen en ik mocht niet met mijn vingers in haar mond komen. Ze duwde telkens mijn hand weg, maar ik wilde toch wel graag weten wat er allemaal gebeurde in het mondje van mijn dochter. Dus ik deed het toch, en dat werd me niet in dank afgenomen.

Kwijlen deed ze dan weer niet. Ze heeft wel een tijdje heel veel gekwijld en toen dacht ik dat er een tandje aan zou komen. Maar dat bleek niet zo te zijn. Dat is blijkbaar dus niet altijd een teken van tandjes. Ik vind het trouwens helemaal niet erg dat ze niet meer zo kwijlt hoor, want als er drie shirtjes per dag doorheen gaan, ben je dat kwijlen wel een keer zat.

De eerste twee tandjes

Maar goed, de eerste twee tandjes zijn erdoor. Ik moet zeggen dat het er wel heel schattig uitziet en daarnaast ben ik natuurlijk erg blij dat Nomi nu van die pijn af is. Hopelijk valt het bij de volgende tandjes mee! Hebben jullie nog tips voor hulp bij eerste tandjes?

Heeft jouw kindje al tandjes? En had hij of zij er veel last van toen ze doorkwamen?

12 gedachten over “Het leed dat tandjes krijgen heet

 1. Ester Depret schreef:

  Ojéé Malou, ik wil je even op de hoogte brengen dat ik voor maandag ook een blogpost gepland had met (bijna) dezelfde titel (ojé, en ik dacht nog dat ik een originele titel had). Nu allereerst, de inhoud van het artikel is totaaaal anders, maar ik zou niet willen dat je denkt dat ik de titel afgepakt heb .. of zo . 🙁

 2. Demelza Brevoord schreef:

  Och meid. You're in for a bumpy right. De volgende tanden zijn de twee voortanden. Ehh, de grote voortanden. Vanaf nu wordt het erger. Sorry. Wij hebben ook vsm druppels en dentinox. De laatste heeft mij lang aan het twijfelen gehouden, want je verdoofd hiermee het tandvlees en dus de rest van de mond. Mijn kwijlert (god god, daar kwam echt golven uit voor maanden lang) heeft namelijk reflux en dus zou slikken moeilijker gaan. Maar de slapeloze nachten braken ook hem op. Dus ben ik het toch gaan doen en het helpt. Het werkt maar 3 kwartier, maar hiermee valt hij rustiger in slaap en blijft dus slapen…. Don't kid yourself, ze worden nog steeds wakker. Wat wij hebben gedaan is troost knuffelen en die mee naar bed. Hij had er een, nu twee en ik verwacht op korte termijn drie. Gezien al drie verschillende back up knuffels in de kast liggen. Geduld, liefde en druppels… Heb begrepen dat kiezen echte lol is….. Rond de 13 maanden pas… Pas…. Lol.

  • admin schreef:

   Fijn vooruitzicht haha 😉 Gelukkig gaat het vrij snel bij Nomi en bij het eerste tandje had ze er minder last van.. Toen heeft ze ook wel flink gehuild, maar eigenlijk alleen 's avonds. Overdag en 's nachts had ze er geen last van. Misschien zit ze wel in een sprongetje nu, dat het daardoor erger was..

 3. wendy schreef:

  Haha check dit: Noor is een jaar en heeft nog steeds geen tandjes! Er zitten er een paar vlak onder het tandvlees te koekeloeren dus net zal nu echt niet lang meer duren 😉 Mijn man kreeg ook pas na zn eerste jaar tandjes, echt grappig dat het bij Noor nu ook zo is! Succes met de tandjes van Nomi die nog komen gaan!

 4. Marije schreef:

  Lynn kreeg rond 6 maanden haar eerste tandje en met 7 maanden haar tweede. Ze kwijlde wel erg veel en zat ook overal op te bijten. Verder geen huilbuien of luieruitslag gelukkig. En nu tandjes poetsen:)

 5. Anoniem schreef:

  Mijn kids hebben echt nergens last van. Mijn zoontje had binnen 2 maanden 8 tanden door. Mijn dochter heeft sinds vorige week ineens 3 tanden (14 maanden oud:o) maar als ik alles zo lees moet ik ff afkloppen:')

 6. Josan GoodGirlsCompany schreef:

  Ik had het er gisteravond nog over met mijn man. Tandjes krijgen is een fase waar ik helemaal niet naar uitkijk. Oudste dochter was 1 week enorm aan de schijt. Slecht drinken etc. Echt rampzalig. Aan het eind van de week zag ik eindelijk de boosdoener: een tandje. Zul je zien dat een week later dat puntje weg is! Begon het feest weer van voren af aan…totdat het tandje ver genoeg door was. Ik ben dus voorbereid dit keer.

 7. Anke Boonen schreef:

  Zo vervelend voor de kleintjes die er zoveel last van hebben. Onze oudste fietste er zo doorheen en hade alleen last bijna zijn kiezen die doorkwamen. Onze jongste had standaard drie dagen koorts en ontzettend veel kwijlen en pijn s nachts zo sneu. Echt elke kindje is anders. Succes!

 8. Anke Boonen schreef:

  Zo vervelend voor de kleintjes die er zoveel last van hebben. Onze oudste fietste er zo doorheen en hade alleen last bijna zijn kiezen die doorkwamen. Onze jongste had standaard drie dagen koorts en ontzettend veel kwijlen en pijn s nachts zo sneu. Echt elke kindje is anders. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.