Verzekeringen vergelijken; vergeet ook deze verzekeringen niet!

verzekeringen vergelijken

Het einde van het jaar is weer in zicht; tijd om je verzekeringen weer eens te vergelijken. Niet het leukste werk, maar je kunt er best veel geld door besparen. En daar heb je wel wat tijd voor over, toch? Laatst vertelde ik jullie al het een en ander over het aanpassen van je zorgverzekering. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer verzekeringen die je kunt aanpassen, laten we die ook niet vergeten! Vandaag zet ik er een aantal voor jullie op een rijtje.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is een hele belangrijke verzekering. Je bent dan namelijk verzekerd voor flink hoge kosten, die je zelf waarschijnlijk niet kunt betalen. Stel dat je kind bijvoorbeeld tegen een auto aanfietst, waardoor de auto schade heeft. Maar ook als je zorgt voor lichamelijke schade bij iemand, kunnen de medische kosten flink oplopen. Dan gaat het vaak over bedragen die je niet uit eigen zak kunt betalen, dus een aansprakelijkheidsverzekering is dan wel echt nodig.

Er zijn veel verschillende verzekeringsmaatschappijen die een aansprakelijkheidsverzekering aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de aansprakelijkheidsverzekering van Diks, misschien is dat voor jou wel de goedkoopste. Mijn tip is om het eens met andere aansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken, en dan te kijken welke het beste bij jou past en welke het voordeligst is.

Inboedelverzekering

Al je spullen in huis samen hebben best veel waarde en daarom is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Maar de waarde van je spullen in huis kan best eens veranderen. Dat kan een reden zijn om eens goed naar je inboedelverzekering te kijken. Daarnaast kan het ook gewoon zo zijn dat je bij een andere verzekeringsmaatschappij goedkoper uit bent.

Reisverzekering

Als je een doorlopende reisverzekering hebt, is het verstandig om deze ook eens onder de loep te nemen. Zeker als je kinderen hebt. Misschien ging je voordat je kinderen had wel meerdere keren per jaar ver weg op vakantie, en blijf je nu lekker in Nederland. Dan is het zonde om een reisverzekering met werelddekking te hebben! En ook hier kan het regelmatig verschillen welke reisverzekering voor jou het voordeligst is.

Autoverzekering

Auto rijden is duur, en het is best fijn om daarop te kunnen besparen. Dat kan door de verschillende autoverzekeringen eens met elkaar te vergelijken. Ook als je auto ouder wordt kan het verstandig zijn om te veranderen van autoverzekering. Bij een oudere auto is een allrisk verzekering vaak niet meer voordelig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.