Duurzaam en stijlvol: houten rolluiken

Voor het grootste deel blog ik op MadebyMalou over kinderen, maar weet je? Ik vind het best leuk om zo nu en dan een uitstapje te maken naar andere onderwerpen. Want ik ben meer dan alleen maar moeder, en dat mag op mijn blog ook best te zien zijn, toch? Daarom zit ik te denken om weer wat meer over andere onderwerpen te gaan schrijven. Vandaag heb ik voor jullie ook een artikel over een ander onderwerp, maar deze keer is hij niet door mezelf geschreven. Het is een keertje een artikel gericht op wonen en het is een gastartikel. Ik hoop dat jullie het interessant vinden!

Houten rolluiken

Al sinds enkele tijd is het mogelijk houten rolluiken aan te schaffen. De houten rolluiken van vroeger waren alleen nog niet volledig ontwikkeld en hier is sinds kort verandering in gekomen. Zo zijn de verbindingsscharnieren nu van RVS en werkt uit op- en uitrollen van het rolluik een stuk beter. Meer te weten komen over dit type rolluik? Je leest de highlights hieronder.

Kenmerken van houten rolluiken

Zonwering die van hout gemaakt zijn geven een zeer unieke uitstraling aan een woning. Dit type past daarom goed bij woningen in een landelijke omgeving. Maar ook bij een woning dat strak, modern en minimalistisch is kunnen houten zonweringen op hun plaats zijn. Zorg er hierbij voor dat het hout in de gevel van de woning terug komt. Dit kan in de vorm van houten kozijnen of andere houten afwerkingen aan de gevel. Het is mogelijk de houten lamellen in verschillende vormen te verkrijgen. Ook komen er steeds meer kleurmogelijkheden op de markt. Houdt wel rekening met het feit dat houten zonwering wat minder goed isoleert en gevoeliger is voor inbraak dan de variant in kunststof. Hier tegenover staat het stijlvolle design en het feit dat houten rolluiken een duurzame keuze zijn.

De bediening

Waar het vroeger alleen mogelijk was houten rolluiken handmatig te bedienen met een optrekband, is het tegenwoordig mogelijk op comfortabelere manieren. De houten rolluiken van nu zijn onder andere verkrijgbaar met een elektrische buismotor waarbij het mogelijk is het rolluik te bedienen met een afstandbediening. Ideaal voor de voorstander van comfort met een wat groter budget.

Wat kosten deze rolluiken?

De hamvraag voor velen: wat kosten houten rolluiken? De prijs van rolluiken van hout zijn afhankelijk van een aantal factoren. Uiteraard is het van belang dat er een voordelige raam- of rolluikenspecialist gekozen wordt. Iedere specialist hanteert immers een andere prijs. Ook heeft het soort houten rolluik invloed op de prijs. Zo betaal je een stuk minder voor een rolluik met handbediening dan voor een rolluik die met afstandsbediening bedient kan worden. Het is daarom lastig een prijsindicatie te geven voor houten rolluiken. Het prijsverschil kan hierdoor oplopen van € 300 tot € 3000.

Hadden jullie al gehoord over deze houten rolluiken? En wat vind je ervan?

3 gedachten over “Duurzaam en stijlvol: houten rolluiken

  1. Denise schreef:

    Lijkt me alleen maar goed, dat je af en toe een uitstapje maakt naar andere blogonderwerpen. Zo verbreedt je je horizon toch een beetje. Ik houd van hout, vind met name de landelijke stijl erg mooi. We hebben nooit nagedacht over houten rolluiken, toch maar eens verder in verdiepen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.