DE TELEFOONETIQUETTE TAG

Dit is niet de eerste keer dat ik een tag overneem van Tamara (en vast ook niet de laatste keer haha), maar ik vind ze telkens zo leuk! Deze keer gaat het over telefoonetiquette en ik moet toegeven dat dat bi mijn niet altijd even goed is.

Niet telefoneren, appen, facebooken of twitteren als je in gesprek bent.
‘Oh wacht even hoor’, ‘ja maar dit is belangrijk’, ‘heel even iets terugsturen’. Oeps, dat doe ik wel eens. Niet vaak hoor en ik probeer er wel op te letten, maar als mijn telefoon trilt, wil ik toch altijd graag even kijken.

Het is verboden je telefoon op tafel te leggen als je eet, helemaal in een restaurant?
Oh ja? Dan ben ik erg strafbaar.. Tijdens het eten gebruik ik hem niet trouwens.

Praat op gedempte toon als je telefoneert in publieke ruimtes, zoals in de trein of op straat.
Ja dit doe ik meestal wel. Ik kan er ook slecht tegen als ik anderen hoor schreeuwen aan de telefoon, dat vind ik wel heel asociaal. Toch is het wel zo dat ik automatisch harder ga praten als degene waarmee ik aan het bellen ben dat doet.

Telefoon uit bij kerkdiensten, bioscoop of theaterbezoek, maaltijden en vergaderingen.
Alleen bij maaltijden niet. En ik ga nooit naar de kerk, dus daar kan ik niks over zeggen. Als ik naar de bioscoop, het theater of een vergadering ga, zet ik hem wel altijd uit.

Kies een smaakvolle en beschaafde ringtone.
Ik weet niet eens wat voor ringtone ik heb eigenlijk, mijn telefoon staat altijd op trillen.

Belangrijk nieuws vertel je per telefoon, of nog beter; persoonlijk. Smsen is voor lafaards.
Ja dat vind ik eigenlijk wel. Ik heb trouwens wel wat mensen geappt toen ik zwanger was, maar als ik iedereen zou moeten bellen, dan blijf ik bezig. En ik zou het ook niet leuk vinden als bepaalde mensen het via Facebook zouden lezen.

Gebruik je telefoon niet in het verkeer, ook niet als je te fiets of te voet bent.
In de auto gebruik ik mijn telefoon nooit, en ik vind dat niemand dat zou moeten doen. Op de fiets alleen als ik ergens fiets waar het heel rustig is en lopend gebruik ik hem wel regelmatig.

Hou jij je aan de telefoonetiquette?

Gerelateerde artikelen:
– De babynamen tag
– 50 fun questions tag
– Unsuccessful adulting tag
– After wedding tag

8 gedachten over “DE TELEFOONETIQUETTE TAG

  1. Anneleen schreef:

    Leuk om te lezen! Ik bel nauwelijks in publieke ruimtes zoals op de tram, in de trein, … omdat ik nu eenmaal niet goed zachtjes kan bellen? 😉 klinkt misschien stom maar ik hoor dan ook vaak de andere persoon aan de lijn niet goed en daardoor begin ik automatisch harder te praten. Ik bel dus vaak mensen terug 🙂

  2. Rose schreef:

    Leuke tag! Ik probeer mijn telefoonetiquette zo beschaafd mogelijk te houden. In openbare gelegenheden, zoals de trein, neem ik niet op en ook in restaurants blijft hij keurig in mijn tas. Wel loop ik vaak als een zombie achter mijn telefoon aan op straat. Ik let er wel op dat ik dat alleen op rustige plekken doe, maar dat wil niet altijd even goed lukken…

  3. Joy schreef:

    Zo leuk om het bij anderen te lezen, ik heb hem zelf ook ingevuld. Eigenlijk zijn heel veel dingen vanzelfsprekend vind je ook niet? Zoals tijdens een kerkdienst? En tijdens het autorijden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.