Deze bijnamen heeft Nomi voor mij

moeder bijnamen

Weet je nog hoe leuk het was toen je kindje voor het eerst ‘mama’ zei? Wat waren ze toen nog schattig hè? Maar ze blijven natuurlijk niet voor altijd zo klein en schattig. En als ze dan groter worden, hebben ze opeens allemaal andere namen voor je. Naast mama, heeft Nomi nog veel meer namen voor mij en die bijnamen lees je in dit artikel!

Meid

Meid. Ik moet zeggen dat ik het zelf ook wel eens zeg, dus het is niet zo heel gek dat ze het ook tegen mij zegt. Maar de frequentie ervan… Soms zegt ze het meerdere keren per minuut en dat kan wel eens een klein beetje irritant worden…

Girl

Ook gebruikt ze de Engelse variant wel eens; girl. Niet zo vaak als ‘meid’, maar ook deze komt zo nu en dan voorbij.

Queen

Als ze me begroet met ‘Hey queen’, wil ze meestal iets van me. Opblijven, samen televisie kijken, even naar de winkel, et cetera.

Bro

Prima dat ze haar klasgenoten ‘bro’ noemt, want dat is natuurlijk hartstikke stoer als je in groep 6 zit, maar zo hoeft ze mij niet te noemen. En ik word echt niet boos als ze me wel zo noemt hoor, maar ik reageer er gewoon niet op. En daarom word ik de laatste tijd bijna nooit meer ‘bro’ genoemd door Nomi.

Moemie

In tegenstelling tot ‘bro’ klinkt ‘moemie‘ dan wel weer heel schattig, en ik vind het niet erg dat ze me zo noemt. Geen idee hoe ze erbij komt trouwens.

Die vrouw

Als ze het met iemand anders over mij heeft wanneer ze me niet zo leuk vindt, wordt er vaak naar me verwezen als ‘die vrouw’. ‘Die vrouw zegt dat ik naar mijn kamer moet’ of ‘die vrouw doet niet leuk tegen mij.’

Heks

En je raadt het vast wel, maar ook ‘heks’ is niet bedoeld als liefkozende bijnaam. Dit wordt wel eens geroepen als ik haar naar haar kamer stuur en meestal heeft dat als gevolg dat ze nog wat langer boven mag blijven.

Welke bijnamen hebben jullie kinderen voor jullie?

9 gedachten over “Deze bijnamen heeft Nomi voor mij

  1. Rory schreef:

    Oh Malou, ik heb heel hard moeten lachen. Echt?!? Wow, wat worden die meisjes snel groot. Mila noemt mij – over het algemeen – nog steeds mama. Maar soms ook ‘Moemoe’. De andere bijnamen herken ik niet. Ik moet opbiechten dat ik het ooit – toen zij in de woonkamer zat en ik in de keuken – tegen mijn partner heb gesproken over ‘dat kind daar in de woonkamer’. Was tijdens een meningsverschil. Is alweer jaren geleden en ze heeft het er nog over. Was erg onaardig van mij en ik heb er nog steeds spijt van…
    Rory onlangs geplaatst…Douglas Beauty Wonderland, een ontdekkingsreisMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.