Natuurtinten en opbergdozen: inspiratie voor de kinderkamer

Als je kindje zo’n twee à drie jaar oud is, komt het er vaak aan: de verandering van babykamer naar kinderkamer. Hoewel er van nul tot twee een heleboel is veranderd, was de babykamer tot nu toe nog altijd de babykamer. Maar inmiddels groeit je peuter toch echt uit het ledikant en de echte babyspullen zijn niet meer nodig. Tijd om te kijken naar spullen die weg kunnen, vervangen moeten worden, óf naar een kamer met een hele nieuwe look. Een paar tips ter inspiratie.

Natuurlijk warm

Mochten de muren aan een nieuwe verflaag toe zijn, en je weet niet waar je moet beginnen: het kleurenpalet van natuurtinten is (nog steeds) helemaal van nu. Ga bijvoorbeeld voor licht pastel, of maak het iets warmer en kies een meer aardse kleur voor op de muur. Natuurtinten hoeven helemaal niet saai te zijn; het is best prettig als een kamer een rustige sfeer heeft, en je kunt er natuurlijk allerlei accessoires aan toevoegen die de kamer helemaal af maken.

Stapelen

Te groot voor een ledikant en nog te klein voor een eenpersoonsbed – een peuterbed is de ideale tussenstap. Deze bedden zijn ongeveer anderhalve meter lang en daarmee een halve meter korter dan een standaardformaat eenpersoonsbed. Des te meer ruimte blijft er over voor het speelgoed op de kinderkamer. Slapen er twee kinderen op dezelfde kamer of wil je graag nog meer ruimte creëren; een stapelbed of hoogslaper behoren ook tot de opties, deze varianten zijn verkrijgbaar speciaal voor kinderen. Ook handig voor logés!

In de jungle

De dierenprint-trend zet zich voort in de kinderkamer. Waan je in de jungle met bananenplanten, tijgerknuffels, een wild dekbed en bamboe-accessoires. Ook hier past een neutrale kleur voor de muren bij, de accessoires maken het vrolijk en speels. Mocht je toch een iets vrolijkere muur willen, behang met een kleurrijk dierenprintje kan natuurlijk ook.

Extra opbergruimte is zo gevonden

Wat doe je met een overvloed aan speelgoed dat onaangeroerd in de woonkamer blijft staan? Alles wat je echt niet meer nodig hebt kan natuurlijk de deur uit, maar mocht er nog een kindje komen of je wilt simpelweg wat afwisselen met speelgoed, is extra opbergruimte in de kinderkamer creëren geen slecht idee. Zet bijvoorbeeld wat stijlvolle opbergdozen op een speelgoedkast; een extra plek om (klein) speelgoed in op te slaan en met wat leuke printjes of zachte kleuren staat het heel gezellig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.