Schoen zetten en Sinterklaas vieren: zo doen wij het!

schoen zetten

Dit jaar keek ik best wel uit naar de komst van Sinterklaas. Nomi snapt het nu namelijk echt goed, en ze was er van tevoren al heel erg mee bezig. Lenn snapt er nog vrij weinig van, maar hij vindt het wel heel leuk om cadeautjes uit te pakken. Vandaag deel ik met jullie hoe vaak Nomi en Lenn hun schoen mogen zetten, wat ze erin krijgen, en hoe we pakjesavond vieren.

Schoen zetten

Vorig jaar mochten Nomi en Lenn voor het eerst hun schoen zetten. Daarvoor snapte Nomi er toch nog niks van, dus deden we het nog niet. Lenn was vorig jaar nog maar vier maanden, maar zijn schoentje werd ook gezet. Anders zou het voor Nomi waarschijnlijk een beetje gek zijn, en zelf vond ik het ook gewoon leuk om iets in zijn schoentje te doen.

Hoe vaak?

Vorig jaar hebben ze één keer per week hun schoen gezet. Ik vond het sowieso al moeilijk om te bedenken wat ik ze ging geven, dus dat leek me meer dan genoeg. Dit jaar mogen ze door de weeks ook een keer hun schoen zetten. In totaal krijgen ze dit jaar vijf keer iets in hun schoen.

Cadeautjes

Ik ben geen fan van grote cadeaus in je schoen. Ik schreef ooit een stukje over een iPad in je schoen en dat vind ik totaal niet passen bij het idee van je schoen zetten. Vorige week kreeg Nomi een setje met een muts, een sjaal en handschoenen van Frozen. Lenn kreeg stapelringen, en samen kregen ze een zak pepernoten. Deze week zei Nomi dat ze graag Frozen onderbroeken wilde (die heeft ze al, maar ze zaten allebei in de was en dat werd niet zo gewaardeerd). Dat leek me een perfect schoencadeautje. Zij krijgt onderbroeken, en Lenn sokken (want die van hem lijken telkens in rook op te gaan). Verder krijgen ze nog een boekje, een pyjama en wat kleine keukenspulletjes.  Ik ga dus voor kleine cadeautjes, en ook vaak voor nuttige dingen.

schoencadeautjes

Pakjesavond

En dan is er natuurlijk nog pakjesavond. Dan krijgen ze wat meer, en wat grotere cadeaus. Lenn krijgt bijvoorbeeld een knuffel, een speelgoedcamera en een speelgoedgarage. Nomi krijgt een Barbie, oorbellen en een pop. Ze krijgen dan vooral dingen om mee te spelen. Nomi wil al heel lang een popje van de Action en die hebben we nu op haar verlanglijstje gezet. Ze is er helemaal verliefd op en telkens als we in de Action komen, geeft ze de pop een knuffel. Ze zeurt nooit dat ze het popje mee naar huis wil nemen, want ze weet dat dat niet gaat gebeuren. Dat cadeau is trouwens erg fijn voor mijn portemonnee, want hij kost nog geen 4 euro!

We vieren trouwens twee keer pakjesavond. Eén keer met mijn schoonfamilie, en één keer met mijn familie. Met mijn familie hebben we lootjes getrokken en daarnaast koopt iedereen iets voor Nomi en/of voor Lenn. Ze worden dat weekend dus lekker verwend!

Hoe vier jij Sinterklaas?

Een gedachte over “Schoen zetten en Sinterklaas vieren: zo doen wij het!

  1. Mirjam schreef:

    Ik vind het ook helemaal leuk dit jaar. Fiene zit er helemaal in nu en vindt het allemaal zo leuk! Wij zetten denk ik 1 x per week de schoen en daar komen ook alleen kleine cadeautjes in. Zowel klein van vorm als kleine prijsjes 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.