Ga nou eens lopen!

lopen

Elena is nu anderhalf, maar ze loopt nog steeds niet. Nomi liep ook nog niet toen ze anderhalf was en dat vond ik nooit een probleem. Bij Elena is het een beetje anders, want als ze zou gaan lopen, zou het een heleboel eczeem schelen! ‘Hè?’, denk je nou misschien. Vandaag vertel ik je er meer over.

Kruipen en eczeem

Degenen die mijn blog vaker lezen, zullen waarschijnlijk wel weten dat Elena vrij veel last heeft van eczeem. Inmiddels zijn we onder behandeling van de kinderarts en er wordt uitgezocht waar het nou precies vandaan komt. Ik dacht dat eruit zou komen dat ze onder andere allergisch is voor grassen, maar dat kwam niet uit de test. Nou kan dat vals negatief zijn en daarom wordt dat momenteel verder onderzocht.

Elena vindt het ontzettend leuk om buiten te zijn en daar kruipt ze regelmatig voor het gras. En na een dagje buiten te zijn geweest, zitten haar beentjes helemaal onder het eczeem. Hartstikke sneu, maar gelukkig hebben we er nu een goed zalfje voor. Dat is een hormoonzalf en het werkt erg goed, maar het mag niet te lang gebruikt worden.

Lopen

Als ze nou zou gaan lopen, zou dat een heleboel eczeem schelen. Dan komen haar beentjes veel minder in aanraking met het gras en ik denk dat het dan veel beter zou gaan. Maar ja, madam probeert nog totaal niet om te lopen…

Ik wil haar niet teveel pushen, maar we zijn er wel een beetje mee aan het oefenen. Ze loopt inmiddels vrij goed aan één hand en soms zet ze een paar stapjes, maar daar blijft het dan bij. Daar zijn we dan telkens lekker overdreven enthousiast over, in de hoop dat ze zelf dan ook enthousiast wordt over het lopen. Ze vindt die aandacht heel erg leuk en ze straalt dan helemaal, maar verder heeft het niet veel effect. Vervolgens kruipt ze gewoon weer verder. Ik heb het idee dat ze het wel kan, maar dat ze het niet durft. Elena valt namelijk nooit, maar ze gaat altijd zelf weer zitten.

Blote benen

Als ze een legging of een maillot aan heeft, heeft ze na een tijdje al vrij veel eczeemplekjes. Dus je kunt wel raden hoe ze eruit ziet als ze een kort broekje aan heeft gehad… Met warm weer is het dus kiezen tussen twee kwaden. Elena heeft het vrij snel warm, dus wat dat betreft is het veel fijner voor haar om blote beentjes te hebben. Maar dat is qua eczeem juist weer niet fijn. Dus als het enigszins te doen is, doe ik haar een legging aan, zodat ze niet teveel eczeem krijgt.

Binnen houden

Een andere optie is om haar binnen te houden. Maar ze vindt het zo leuk buiten, dat dat ook zielig is. Nomi en Lenn zijn veel buiten en dan wil zij ook mee. Ze is nog te jong om te snappen dat ze niet te veel op het gras moeten gaan spelen, want zij snapt natuurlijk niet dat ze daar eczeem van krijgt. Ik leg wel eens een kleedje voor haar neer, maar daar gaat ze 9 van de 10 keer naast zitten. Gelukkig vindt ze de zandbak erg leuk en speelt ze daar veel.

Zeker weten dat het door gras komt

Doordat uit de allergietest niet naar voren kwam dat Elena allergisch is voor grassen, weten we het niet zeker. Het gaat verder onderzocht worden samen met een kinderallergoloog, maar dat duurt allemaal eventjes. Ik vermoed dat ze niet tegen gras kan, maar we weten het natuurlijk niet zeker. Misschien is het wel een bepaald soort plant of iets anders waar ze buiten vaak in aanraking komt.

Hoe dan ook; het is nu eventjes lastig, want ze heeft momenteel weer vrij veel eczeem. In de herfst en winter, als we meer binnen zijn, zal het waarschijnlijk wel beter gaan. En ik ga er vanuit dat ze volgende lente toch wel kan lopen, dus dan zal ze er vast minder last van hebben.

Heb jij ervaring met allergie voor grassen? En hoe oud was jouw kindje toen hij of zij ging lopen?

Een gedachte over “Ga nou eens lopen!

  1. S schreef:

    100% een advies: mijn kinderen hebben ook eeczeem (gehad) en eczeem is een signaal dat er iets IN je lichaam uit balans is.
    In Nederland plakken we graag pleisters op wonder maar aub: verdiep je eens in de gut-skin connection

    Er is een reden waarom dit kleine meisjes symptomen vertoont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.