Even bijkletsen over Elena

elena

Terwijl ik van Nomi altijd precies wist hoeveel maanden ze was, moest ik nu toch echt even rekenen. Maar Elena is bijna 17 maanden, dus ze is alweer bijna anderhalf. Ondanks dat is ze nog echt een baby’tje. Ze kruipt nog lekker rond en stiekem vind ik dat helemaal niet erg, ze mag nog best even klein blijven!

Lopen?

Elena kijkt wat lopen betreft op Nomi. Zij begon te lopen toen ze 19 maanden was en ik denk niet dat Elena dat veel eerder zal doen. Ze is er helemaal niet mee bezig, ze wil alleen lopen als ze iets vast kan houden. Totaal anders dan Lenn, die vlak na zijn eerste verjaardag al een poging deed om stapjes te zetten.

Klauterkabouter

Wel is ze een echte klauteraar. Ze klimt overal op, wat wel eens tot gevaarlijke situaties leidt. Een klapstoeltje is bijvoorbeeld niet echt geschikt voor een klauterende dreumes. Ook klimt ze op de bank en gelukkig kwam ze er vrij snel achter hoe ze daar weer af moet gaan. Oké, ze viel een paar keer, maar nu gaat ze er keurig achterwaarts op haar buik weer af.

Kletsen

Elena’s woordenschat is de laatste tijd niet heel erg uitgebreid. Wel zegt ze heel veel dingen na en daardoor merk ik wat er vaak tegen haar gezegd wordt. Zo vroeg ze laatst ‘ook niet?’ toen ze de afstandsbediening wilde pakken nadat ik haar had gezegd dat ze van de laptop af moest blijven…

Ook dingen als ‘een, twee, woe!’ zijn favoriet. Volgens mij heeft ze dat van Lenn geleerd. Verder brabbelt ze nu heel veel. Ze voert hele ‘gesprekken’ met haar poppen en ik versta er helemaal niks van! Grappig feitje: tot een paar weken geleden vond ze poppen helemaal niks en nu speelt ze er dagelijks mee.

Eczeem

En dan is er nog haar eczeem. Momenteel gebruiken we een hormooncrème die we van de kinderarts hebben gekregen en het eczeem is helemaal weg. We zijn dat nu aan het afbouwen en dat gaat goed. We weten nog steeds niet waar het eczeem door veroorzaakt wordt, maar dat gaat de kinderarts ons hopelijk binnenkort vertellen.

Verder is Elena een heerlijk vrolijk kind. Ze kan ook ontzettend onbenullig zijn tijdens het spelen en wat kan een dreumes veel rommel maken zeg… Dat was ik even vergeten! Maar ach, dat hoort erbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.