Gezonde tussendoortjes; een paar tips

gezonde tussendoortjes

Jullie weten inmiddels al dat ik bezig ben om een gezondere levensstijl te krijgen. Ik probeer gezonder te eten, meer te bewegen en mijn mindset te veranderen. Vooral dat laatste vind ik soms best lastig, maar ik ben ermee bezig. Wat ik ook best moeilijk vind, is het vinden van gezonde tussendoortjes die daarnaast ook lekker zijn. Vandaag deel ik wat ideeën met jullie.

Fruit

Het eerste waar ik aan denk als ik denk aan gezonde tussendoortjes, is fruit. Maar eerlijk is eerlijk; het kost me echt moeite om fruit te eten. Ondanks dat ik geen moeilijke eter ben, vind ik het meeste fruit gewoon echt niet lekker. Maar goed, er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten fruit, en sommige fruitsoorten eet ik makkelijker dan andere soorten. Druiven vind ik bijvoorbeeld best lekker, dus dat eet ik nu regelmatig.

Groente

Ook groente is heel erg geschikt als tussendoortje. Ik dacht altijd dat ik genoeg groente at, maar het foodmindsetprogramma dat ik momenteel volg, heeft me laten beseffen dat ik best een beetje meer groente mag eten. Daarom eet ik nu tussendoor ook regelmatig groente. Snacktomaatjes zijn momenteel mijn favoriet!

Noten

Noten bevatten vrij veel calorieën, maar als je er niet teveel van eet, is het een prima tussendoortje. Ga dan wel voor ongezouten noten zoals amandelen, cashewnoten, hazelnoten, paranoten, pecannoten, pistachenoten en walnoten. Ze zijn lekker, het vult goed en ze zijn goed voor je.

Kwark of yoghurt

Omdat ik erg weinig zuivel binnenkreeg, begin ik de dag nu vaak met yoghurt. Maar yoghurt of kwark is ook een erg goed tussendoortje. In een schaaltje magere yoghurt zitten helemaal niet veel calorieën en persoonlijk vind ik het hartstikke lekker!

Bananenbrood

Een goed alternatief voor een plak cake is een plak bananenbrood. Ik maak dit zo nu en dan met de kinderen en dat vinden ze erg leuk om te doen. Ze vinden het net zo lekker als een plak cake en ze zijn altijd hartstikke trots op hun zelfgemaakte bananenbrood!

Een boterham of een cracker

Heel simpel, maar prima als tussendoortje; een boterham of cracker met gezond beleg. Denk aan zuivelspread, groentespread, hummus, pindakaas, smeerkaas 20+, et cetera.

Ei

Ook lekker; kook of bak een eitje als tussendoortje. Een ei vult erg goed en bevat ijzer, foliumzuur en de vitamines B2, B 12, E en D. Overdrijf het ook weer niet, het is niet goed voor je om te veel eieren te eten. Maar dat geldt eigenlijk voor alles.

Popcorn

Ook popcorn is helemaal niet slecht voor je als je kiest voor een variant zonder suiker. Het is wat mij betreft het perfecte tussendoortje voor ’s avonds op de bank, terwijl ik een film aan het kijken ben. En wist je dat het heel makkelijk is om zelf popcorn te maken?

Neem een keertje iets waar je echt zin in heb

Maar je hoeft natuurlijk niet altijd voor iets gezonds te kiezen. Heb je heel veel zin in een chocolaatje? Eet dat zo nu en dan gewoon eens. Het is niet vol te houden om altijd alleen maar gezond te eten en dat hoeft ook helemaal niet. Je kunt prima afvallen of op gewicht blijven en toch soms te kiezen voor een ongezondere keuze.

Wat zijn jullie favoriete tussendoortjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.