Goed voor jezelf zorgen als je weinig tijd hebt

voor jezelf zorgen

Jullie kennen het vast wel; je komt weinig aan jezelf toe. Ik moet toegeven dat ik mezelf best een beetje verwaarloosd heb. Voor mijn gevoel kwam ik nergens aan toe en voor mezelf zorgen was dan ook niet mijn prioriteit. De kinderen gaan natuurlijk voor, verder wil ik een beetje aan het werk blijven (maar zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, is het wel erg rustig op mijn blog), het huishouden moet ook gedaan worden… Maar de laatste tijd merkte ik dat ik toch wel echt een beetje beter voor mezelf moet gaan zorgen. Vandaag vertel ik je daar meer over.

Persoonlijke verzorging

Oké, dit kan vrij oppervlakkig klinken, maar ik word er gelukkig van als ik aandacht heb besteed aan mijn uiterlijk. Tot een paar weken geleden droeg ik nauwelijks make-up, ik had gigantische uitgroei, ik droeg kleding die ik al jaren had en leuke jurkjes bleven in de kast liggen, want er was toch niemand die het zag.

Nu pak ik het anders aan. Ik maak tijd om uitgebreid te douchen en lekker een maskertje in mijn haar te doen, neem in het weekend een uurtje voor mezelf om een gezichtsmasker te doen of om mijn haar te verven, en ik draag weer regelmatig make-up. Van een beetje bb-cream en wat mascara zie ik er al een stuk beter uit en heb ik niet het gevoel dat ik er als een ‘moeke’ bij loop. En in plaats van mijn waterproof mascara te gebruiken die ik afgelopen zomer op vakantie gebruikte toen ik bijna dagelijks ging zwemmen, kocht ik een nieuwe mascara. Want die oude was natuurlijk al lang over datum en zag er ook niet echt mooi meer uit. ’s Zomers gebruik ik vaak waterproof mascara, want dat is handig als je gaat zwemmen. Dan zie je er in het zwembad niet uit als een pandabeertje, want waterproof mascara loopt niet uit.

Ik heb mezelf zelfs geleerd om met eyeliner om te gaan, en ik merk dat ik het nog steeds heel leuk vind om me op te maken.

Tijd voor mezelf

Ik heb laatst al met jullie gedeeld hoe ik tijd voor mezelf graag besteed. Ik vind het heel fijn om soms wat tijd helemaal voor mezelf te hebben. Toen de kinderen tijdens de lockdown bijna 24/7 bij me waren, raakte ik wel eens behoorlijk overprikkeld. Even niemand om me heen hebben, werkt dan echt ontspannend. Dan ga ik bijvoorbeeld in mijn eentje een stuk wandelen. Ik zet het internet op mijn telefoon uit, zodat ik even nergens door gestoord word. En dan kom ik weer een beetje tot rust!

Eten en drinken

Jullie hebben al kunnen lezen dat ik bezig ben met een foodmindset programma. Dat is gericht op voeding, maar ook op heel veel andere dingen. Ik stond er nooit zo bij stil, maar ik at echt niet gezond. Ik at bijvoorbeeld veel te weinig fruit en nauwelijks zuivel. Ik heb een persoonlijk voedingsadvies gekregen en sinds ik gezonder eet, heb ik een stuk meer energie. En dat kon ik wel gebruiken!

Genoeg rust

Energie krijg je natuurlijk niet alleen maar door gezond te eten en te drinken, je hebt ook genoeg rust nodig. Maar ik sta regelmatig voor het dilemma ‘ga ik op tijd naar bed om genoeg slaap te pakken, of blijf ik tot laat op de bank zitten zodat ik lekker even tijd voor mezelf heb?’. Ik probeer nu goed naar mijn lichaam te luisteren en als ik moe ben, ga ik op tijd naar bed. Soms lig ik al rond half 10 in bed (en soms om 2 uur ’s nachts, maar oké) om even bij te tanken.

Zorgen jullie goed voor jezelf, of is dat geen prioriteit?

Een gedachte over “Goed voor jezelf zorgen als je weinig tijd hebt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.