Handige hulpmiddelen tijdens de zwangerschap

handig

Ik ben niet zo gemaakt voor het zwanger zijn denk ik. Het heeft natuurlijk hartstikke mooie dingen, zoals je groeiende buik (tot op zekere hoogte dan) en de schopjes, maar verder kon ik niet wachten totdat het voorbij was. Vooral aan het einde, toen niks meer comfortabel voelde. Gelukkig vond ik toen wat hulpmiddeltjes om het allemaal net ietsje makkelijker te maken, en dat deel ik vandaag met jullie.

Een voedingskussen

Ik heb mijn voedingskussen niet vaak tijdens het voeden gebruikt, maar tijdens de zwangerschap was ik er heel erg blij mee. Door mijn bekkenpijn en doordat mijn buik nogal zwaar was, kon ik in bed niet meer lekker liggen. En toen vond ik het heerlijk om tegen een voedingskussen aan te liggen.

Gewone kussens

Ook gewone kussen waren heilig voor mij. Als ik bijvoorbeeld ’s avonds op mijn zij op de bank lag, legde ik een kussen onder mijn buik en dan voelde alles meteen wat prettiger.

Buikband

Rond de 20 weken kreeg ik last van mijn bekken en aan het einde van mijn zwangerschap kon ik amper lopen. Ik besloot eens op zoek te gaan naar buikbanden die de bekkenpijn zouden verminderen en ik bestelde er eentje. Nou jongens, wat een uitkomst! Het voelde alsof mijn buik een stuk lichter was en zo’n strakke band om mijn bekken voelde heel fijn. Ook na de zwangerschap heb ik hem zo nu en dan nog gedragen, als ik bijvoorbeeld een stuk ging wandelen.

Krukje bij je bed

Aan het einde van de zwangerschap is het de bedoeling dat je je bed op klossen zet, maar dat maakt het niet makkelijker om in en uit bed te stappen. Zelfs met mijn 1 meter en 75 cm was het nauwelijks te doen. Gelukkig stond er op zolder nog een krukje en die heb ik naast het bed gezet. Ook na de bevalling vond ik het krukje erg fijn, want na de keizersnede was in en uit bed stappen ook niet zo makkelijk. En ik kan me voorstellen dat een krukje ook na een natuurlijke bevalling ook geen overbodige luxe is.

Krukje voor onder de douche

Ik voelde me ontzettend bejaard toen ik een krukje onder de douche zette om zittend te kunnen douchen, maar het was heerlijk! En ook dit is weer ideaal voor de eerste dagen ná de bevalling.

Welke hulpmiddelen hebben jullie gebruikt tijdens je zwangerschap?

5 gedachten over “Handige hulpmiddelen tijdens de zwangerschap

  1. Kelly schreef:

    Ik ben een buikslaper maar ja dat gaat natuurlijk niet met zo’n grote buik in de weg haha dus ik ging dan half op mijn buik half op mijn zij liggen met een voedingskussen tussen mijn knieën. Maar apart van dat heb ik eigenlijk geen verdere hulpmiddelen gebruikt.

  2. Rachel schreef:

    Kussens kussens kussens. M’n zoontjes is 4 maanden en er ligt er nog steeds een tussen m’n benen ’s nachts. Het bed in en uit had ik niet zo’n moeite mee. Klein hupje en ik lag. Tot de baby eruit was… toen had het een heel agoed idee geweest. Een hupje en…. auw, hechtingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.