Hardlopen – Poging 1; mislukt

hardlopen

Ik heb al jarenlang de conditie van een baksteen en ik vond dat daar maar eens verandering in moest komen. Daarom besloot ik zondag te gaan hardlopen. En die eerste poging mislukte nogal..

Poging 1..

Ik downloadde de ‘hardlopen met Evy’ app en ik ging op zoek naar een outfit om in te gaan hardlopen. Aangezien ik al jarenlang niet had gesport, kwam ik niet verder dan een joggingbroek waarmee ik normaal gesproken op de bank lig en een oud t-shirt. Hardloopschoenen had ik ook niet, dus ik deed mijn oude Adidasjes aan. Kon best, dacht ik.

Mislukt

En daar ging ik. Het hardlopen viel me vies tegen, dus ik wandelde meer dan dat ik hard liep. Ik had het loeiheet en al snel kreeg ik pijn in mijn voeten. Maar ik besloot gewoon nog een stukje verder te gaan, want na een kwartiertje opgeven kon natuurlijk niet.

Uiteindelijk heb ik ongeveer een half uur gelopen en mijn voeten voelden alsof ze in brand stonden. Ik was geneigd om op blote voeten verder te gaan, maar dat leek me toch niet zo verstandig. Gelukkig was ik bijna thuis.

Eenmaal thuis deed ik meteen mijn schoenen uit en ja hoor, 3 flinke blaren onder mijn voeten. Nu snapte ik waarom iedereen die ik onderweg was tegengekomen hardloopschoenen droeg.

Beter voorbereiden

Ik plofte op de bank en ik ging op zoek naar hardloopschoenen. Ik was vastberaden om ermee door te gaan, maar wel op andere schoenen. Ik bestelde schoenen en ik shopte ook meteen wat hardloopkleding. Goed begonnen is half gewonnen, toch?

De volgende dag

Toen ik ’s ochtend wakker werd had ik flink last van mijn rug en bekken, en ik had meteen door dat dat hardlopen iets te veel van het goede was geweest. Blijkbaar is mijn bekken nóg slechter dan mijn conditie, en was een paar meter hardlopen al te veel. Achteraf gezien was het waarschijnlijk helemaal niet verstandig om te gaan hardlopen met een bekken die nog niet volledig hersteld was, maar doordat ik er de laatste tijd weinig last van had, had ik er helemaal niet bij nagedacht.

Poging 2

Twee dagen later had ik nog steeds pijn in mijn rug, en mijn schoenen en broek kwamen binnen. In de schoenendoos zaten de verkeerde schoenen, en ik ging naar de winkel om ze te ruilen. Want ik wilde die avond weer gaan lopen. Ik zocht andere uit, vervolgens ging ik op zoek naar hardloopsokken of compressiekousen (want ik was bang dat ik weer blaren zou krijgen). Bij de Lidl kwam ik hardloopsokken tegen, en die nam ik mee.

Deze keer besloot ik niet te gaan hardlopen, maar gewoon op een lekker tempo te gaan wandelen. Dat leek me wat verstandiger, want ik voelde mijn bekken nog steeds. Zo gezegd, zo gedaan en ik liep ongeveer een half uurtje. Dat ging prima, en ik had nergens last van.

Zo wil ik voorlopig even doorgaan. Eerst nog een paar keer gewoon wandelen (en dan niet zoals ik met de kinderwagen loop, maar stevig doorlopen) en dan rustig weer proberen om kleine stukjes te gaan hardlopen. Hopelijk gaat het dan beter!

9 gedachten over “Hardlopen – Poging 1; mislukt

 1. Sylvia schreef:

  Ah balen zeg van die blaren en dat je nog zo’n last hebt van je bekken. Rustig aan beginnen. Ik ben nu vanaf januari bijna elke om de dag aan het wandelen. Wel met de buggy maar op tempo. Dat is al best zwaar want je duwt toch al zo gauw 12 kilo als je de buggy meerekent. Ook heb ik hier last van heuvels die ik op en af moet dus een leuke training. Ik heb geprobeerd om ook kayla itsines erbij te doen maar dat is me toch een potje zwaar.. Dat heb ik na 3 maanden gestaakt.. Mijn conditie is ook nog ver onder de maat maar ach alle kleine beetjes helpen toch?

 2. Rachel schreef:

  Wauw, dat je na zo’n mislukte eerste poging toch doorgaat is wel heel knap!
  Goede schoenen is inderdaad heel belangrijk. Misschien een aanrader om core workout te doen. Als je core stevig is loopt het makkelijker en minder kans op blessures.
  Ik wil ook graag weer een keer hardlopen, maar het begin is bij mij ook altijd zo’n ramp. Ik verzin altijdwel een goede smoes om niet te gaan…. vandaag is het te warm om te lopen ?

 3. Anouk schreef:

  Goed dat je het hardlopen wil gaan oppakken! Schoenen zijn inderdaad zo belangrijk. Ga voor je volgende paar eens naar een winkel waar ze je manier van lopen analyseren. Dan weet je zeker dat je voor jou goede en fijne schoenen uitzoekt. Om het lopen op te bouwen,kan je het beste een beginnerschema van internet plukken (1 min hardlopen,1 min wandelen etc). Dat voorkomt blessures. Veel plezier en succes iig!

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  De schoenen zullen zeker ook niet geholpen hebben. Maar verstandig dat je goed naar je lichaam luistert. Ik ben na mijn vierde kind eerst ook begonnen met drie keer per week braaf 20 minuten wandelen. En pas daarna ging ik opbouwen met hardlopen.

  Succes!

  Ik vind je post zo leuk, dat ik hem ga delen op de Facebookpagina van Ren mama, ren!

 5. Patricia schreef:

  Wat goed dat je bent begonnen. Ik heb ook een poging gedaan maar ben gestopt omdat het steeds bagger weer was haha. Nu abonnement op de sportschool genomen. Bevalt mij goed. Succes met het opbouwen.

 6. Marijke schreef:

  Wauw, gelijk een half uur. Dat is toch ook vragen om ellende. Volgens mij mag je echt wel rustiger opbouwen. Beginnen met 5 minuten ofzo…..
  Maar wel lekker ambitieus! En top dat je nu goede schoenen hebt gekocht en dat je gewoon doorgaat. Over een half jaar kan je er vast om lachen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.