Confession; ik koop mijn peuter wel eens om

kind omkopen

Mijn kind omkopen zou ik echt niet doen. Althans, dat dacht ik toen Nomi nog een baby was. Inmiddels is ze een peuter met een behoorlijke eigen wil en als iets haar niet aanstaat, kan ze een behoorlijke scène schoppen. En dan koop ik haar wel eens om.

Flesje melk

Sinds Nomi geen borstvoeding meer krijgt, krijgt ze soms een flesje melk. En inmiddels is ze daar groot fan van. Als de melk in een beker zit vindt ze het blijkbaar minder lekker, het moet echt in een flesje. Als ik haar vraag of ze een flesje melk wil, zegt ze eigenlijk nooit ‘nee’ (terwijl dat een woord is wat ze héél vaak gebruikt). Toen ze laatst niet mee wilde toen ik haar ophaalde van de peuterspeelzaal, zei ik dat ze thuis een flesje melk kreeg. En ja hoor, ze ging meteen mee.

k3 plaatjes

Bij de Emté kun je op dit moment sparen voor K3 stickers en kaartjes en Nomi vindt ze heel leuk. En die dingen bewaar ik wel eens voor op momenten dat ze goed van pas komen. Bijvoorbeeld voor als ze halverwege een autorit opeens bedenkt dat ze eruit wil en zichzelf uit de riempjes probeert te wurmen. ‘Nomi, blijven zitten, dan krijg je een K3 kaartje!’. Werkt perfect!

Toetje

‘Nomi, even blijven zitten.’ ‘Nomi, nog even wat eten.’ ‘Nomi, mayonaise doe je aan je patatje, niet aan je vinger.’ Zo gaat het eten vaak bij ons. Op zich eet Nomi best goed hoor, maar ze is er vrij snel klaar mee. Maar als ze van tafel wil en we zeggen dat ze zo een toetje krijgt, gaat ze meteen weer zitten.

Filmpje kijken

Even samen een filmpje kijken werkt bijvoorbeeld perfect als ik Nomi’s nagels wil knippen. Zonder het filmpje wil ze het zelf doen (en als dat niet mag wordt dat niet zo gewaardeerd), maar als ik YouTube aanzet mag ik haar nagels wel knippen. We kijken dan meestal kinderfilmpjes, maar ze wil ook regelmatig ‘baby’s kijken’. En daarmee bedoelt ze de vlogs van Stellig!

Zeg eens eerlijk; koop jij je kind wel eens om?

4 gedachten over “Confession; ik koop mijn peuter wel eens om

  1. Lilian schreef:

    Ik denk dat bijna elke ouder daar wel schuldig aan is. Zo ik ook, voor het omkopen tijdens het avond eten is heel herkenbaar, nog 1 hapje en dan mag je nog een stukje vlees van papa of nog 3 hapjes en dan krijg je een toetje.. Soms kan het heel handig zijn. Maar ik probeer het wel te beperken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.