‘Hé schat, zullen we over 2 dagen gaan kamperen?’

kamperen

Vorige week werd bekend dat de campings in Twente weer open mochten. Manlief belde me op zei ‘kunnen we dit weekend niet gaan kamperen?’ Ik dacht dat dat helemaal niet kon, omdat de toiletgebouwen dicht zijn. ‘Maar we kunnen toch een plek met privé sanitair boeken?’. Daar had ik helemaal niet aan gedacht, maar het was een erg goed idee. Het enige probleem was, dat we van tevoren nog van alles moesten regelen. We hadden nog niet alle spullen in huis en er moesten ook nog wat dingetjes gedaan worden aan de caravan. Maar dat was waarschijnlijk wel op te lossen, dus we besloten meteen te boeken!

Snel boeken

We hadden contact gehad met de camping en ze zeiden dat ze helemaal platgebeld werden. Dus wij dachten; dan moeten we snel zijn! Dus nog voordat we wisten of alles op tijd klaar zou zijn, boekten we een plekje. Achteraf gezien was dat helemaal niet nodig geweest, want er was nog genoeg plek toen we aankwamen.

Voorbereiden

De kast waar we de kleding in wilden leggen, had nog geen planken. De kast had alleen een stang om kleerhangers aan te hangen, maar dat zou niet genoeg ruimte zijn voor vijf personen. Snel werden er planken geregeld en op maat gezaagd en vervolgens moesten ze nog even geschilderd worden. Dat durfde ik wel aan, dus ik zette de planken in de grondverf. Vervolgens moest het drogen en daarna zou er een kleurtje overheen kunnen, maar daar was nu geen tijd meer voor. Dus de planken gingen met alleen grondverf erin in de caravan. Ach ja, kan ook prima!

Spullen regelen

We hadden nog geen tafel en we wilden wel graag een kacheltje voor in de voortent, omdat het best koud zou worden. Dat konden we lenen van mijn schoonouders, dus dat was geregeld.

Inpakken maar!

Normaal gesproken zou ik ongeveer een weekje van tevoren beginnen met het inpakken van de caravan, zodat ik dat lekker rustig aan kon doen. We hadden vorig jaar al wat servies bij elkaar gesprokkeld, maar dat moest natuurlijk allemaal nog schoon worden. Dat deed ik allemaal in de vaatwasser en toen bedacht ik me dat we nog geen anti-slip matjes in de caravan hadden. Je wil natuurlijk niet dat de glazen door de kasten vliegen als je aan het rijden bent. Ook dat had ik vorig jaar al gekocht, het hoefde alleen nog even op maat geknipt te worden. Dat deed ik de avond van tevoren en vervolgens kon ik de spullen weer op hun plek zetten. Verder poetste ik de caravan, want daar had ik ook nog geen tijd voor gehad.

Vrijdag was ik al een beetje begonnen met kleding en andere spullen bij elkaar zoeken, maar met drie kinderen in huis ging dat niet zo heel makkelijk. Zaterdagochtend deed ik de rest. We besloten om onze eigen dekens en kussens maar gewoon mee te nemen, want iets anders hadden we niet.

Ondertussen was het de bedoeling dat Elena zou gaan slapen, maar dat wilde ze niet. Net nu we weg wilden, vertikte zij het om te gaan slapen… Ze zat vrolijk te brabbelen en te spelen in bed en het leek er niet op dat ze wilde gaan slapen. Ik baalde behoorlijk, want ik wist niet hoe we dat dan moesten gaan doen. Het was de bedoeling dat we rond 13.00 uur op de camping zouden zijn. Vervolgens moest alles nog opgezet worden en als ze daarna pas een slaapje zou gaan doen, zou ze ’s avonds waarschijnlijk niet meer gaan slapen. Ik schoot al in de stress, maar gelukkig bedacht Elena zich na een uurtje toch nog, en ze viel in slaap.

‘Hebben we alles?’

En toen kwam de vraag; ‘hebben we alles?’. Ik was de hele ochtend al aan het bedenken of ik niks vergat. Best spannend hoor, zo’n eerste keer weg gaan met de caravan. Vlak voordat we weggingen bedacht ik me opeens dat ik Elena’s flesjes vergeten was… Gelukkig dacht ik er nog op tijd aan! Ik nam mijn inpaklijst nog maar eens door en vervolgens stapten we in de auto om naar de camping te gaan!

Het was behoorlijk impulsief, maar dat past ook wel bij ons. En ik ben heel erg blij dat we het gedaan hebben, want we hebben een heerlijk weekend gehad! Wil je daar meer over lezen? Bekijk dan deze plog eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.