Elena Maeve, de naam die het eigenlijk niet zou worden

elena

Op 29 januari 2019 werd onze dochter Elena Maeve geboren. In de maanden daarvoor hebben we flink getwijfeld over haar naam. Verschillende namen zijn de revue gepasseerd, daar vertelde ik jullie toen al wat over in het artikel over ons namendilemma. Toen ik dat schreef, heette mijn buikbaby al Elena. Maar even later veranderde dat weer. Ik vond het namelijk teveel lijken op Lenn.

Elena en Lenn

E-len-a. Doordat ‘Len’ erin zit, heb ik heel lang over deze naam getwijfeld. Ik wilde niet dat twee namen veel op elkaar lijken, en dat Nomi daar dan helemaal los van staat. Als je Elena uitspreekt, klinkt het natuurlijk heel anders dan Lenn. Daarom heeft Bart het nooit een probleem gevonden. Ik heb een hele tijd getwijfeld, maar ik kreeg de naam Elena niet uit mijn hoofd.

‘Past het wel bij Nomi en Lenn?’

Ook vroeg ik me af of de naam Elena wel bij de namen Nomi en Lenn paste. Zelf vind ik Nomi en Lenn heel goed bij elkaar klinken, maar ik twijfelde of Elena er wel bij zou passen. Het is langer en wat klassieker, best een andere naam dan Nomi en Lenn.

Telkens weer terug bij Elena

Elena heeft als buikbaby een aantal namen gehad. Misschien deel ik ze binnenkort wel een keer met jullie. Maar telkens kwamen we toch weer terug bij Elena. Als ze een paar dagen of weken een andere naam had gehad, begon ik weer te twijfelen. De naam Elena voelde goed en ik vond het mooi. Bij Bart is de naam Elena de hele tijd op nummer 1 blijven staan.

‘Elena of Avalor’ hakte de knoop door

Ik Googelde regelmatig naar de naam Elena en ik kwam er al snel achter dat er een kinderserie bestaat met de naam Elena of Avalor. Ik zat met Bart op de bank en ik las dat deze serie is uitgekomen op 22 juli 2016, de geboortedatum van Lenn. ‘Kijk, dan moet het gewoon zo zijn’, zei Bart. Vervolgens las ik dat deze serie op 14 juli 2018 naar een andere zender ging. 14 juli was mijn uitgerekende datum van Lenn. Heel toevallig, en het voelde wel een beetje alsof het zo moest zijn.

En dan nog een tweede naam

Nomi en Lenn hebben allebei en tweede naam (Nomi Jill en Lenn Abel) en daarom vonden we het mooi om Elena ook een tweede naam te geven. We kozen voor een naam die we beide mooi vonden en die we goed vonden passen bij Elena; Maeve (wat je uitspreekt als ‘Meef’).

Betekenis

De naam Elena betekent stralend of schitterend. Maeve betekent vreugde, wat we ook heel mooi vonden.

Blij met onze keuze

Toen ik Elena voor het eerst zag, vond ik haar naam meteen perfect bij haar passen. En nu we een maand verder zijn, ben ik nog steeds heel blij met onze keuze. ‘Nomi, Lenn en Elena’ klinkt voor mij hartstikke leuk en ik vind het goed bij elkaar passen. En iedere andere naam past nu toch een stuk minder goed bij haar!

3 gedachten over “Elena Maeve, de naam die het eigenlijk niet zou worden

  1. Romy schreef:

    Mooi om te horen dat jullie deze naam eigenlijk al een hele tijd in gedachten hadden. Ik vind het een schitterende naam. Heel mooi en klassiek! En ik vind het eigenlijk ook wel mooi passen bij Nomi en Lenn 🙂

  2. Carmen schreef:

    Ik begrijp het dilemma, ik vind Elena ook een ander soort naam dan Lenn en Nomi. Die zijn meer stoer en kort. Maar ik vind het wel een hele mooie naam, en als je die niet uit je hoofd krijgt dan heeft het inderdaad zo moeten zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.