Elena is 5 maanden: wat een makkelijke baby!

Mijn frummeltje is inmiddels alweer 5 maanden oud! Tijd voor een nieuwe update dus. En ik kan je vertellen dat Elena echt een ontzettend makkelijke baby is. Of nou ja, als we thuis zijn dan…

Makkelijke baby

Elena is bijna altijd vrolijk en vindt alles prima. Als ze wakker wordt begint ze te kletsen en ik hoor haar in bed bijna nooit huilen. In de box kan ze zich goed vermaken, de schommelstoel vindt ze ook erg leuk en het allerliefste ligt ze op een boxkleed op de grond, zodat Nomi en Lenn bij haar kunnen komen liggen. Ze zijn alle drie echt gek op elkaar en Elena geniet ontzettend van de aandacht die ze krijgt.

Buitenshuis

Buitenshuis is het een ander verhaal. Zo goed als ze in haar eigen bedje slaapt, zo slecht slaapt ze op andere plaatsen. Madam blijft liever de hele middag wakker dan dat ze even een dutje doet in het campingbedje of in de kinderwagen. Uiteindelijk begint ze te jengelen van vermoeidheid en de enige manier om haar dan in slaap te krijgen, is door haar te voeden. Maar als ik haar dan weg wil leggen, wordt ze natuurlijk weer wakker.

De kinderwagen

De eerste maanden sliep Elena altijd heerlijk in de kinderwagen. Als ik een paar minuten met haar liep, vielen haar oogjes al dicht. Nu is ze vaak na een half uur wandelen nog steeds wakker. En als ze uiteindelijk toch in slaap valt, wordt ze wakker als we thuis zijn en de kinderwagen stilstaat. Terwijl ze eerst makkelijk 2 uur achter elkaar bleef slapen in de kinderwagen!

Ook past ze bijna niet meer in de kinderwagenbak. Als ze met haar hoofd bovenin ligt, liggen haar voeten bijna tegen de onderkant aan. En aangezien ze nog absoluut niet kan zitten, vind ik het nog niet zo’n goed plan om het zitje al van zolder te halen. Dus binnenkort moet ze maar met haar benen over de rand in de kinderwagen liggen 😉

‘Wat kan ze allemaal al?’

Mensen vragen wel eens wat ze allemaal al kan. Nou, ze kan eigenlijk nog niks. Brabbelen en spelen kan ze wel en dat doet ze heel veel, maar fysiek is ze nog niet zo ver. Haar nekje is nog steeds niet zo heel sterk, ze kan nog totaal niet zitten en volgens mij weet ze niet eens dat ze benen heeft. Helemaal niet erg, want dat komt vanzelf wel. Ze is nu gewoon een lekkere luie baby die het prima vindt om op haar rug te liggen en zo de wereld een beetje te ontdekken.

Gigantische verschillen met Lenn

Eén van de redenen waarom ik eerst geen derde kindje wilde, was omdat ik bang was dat ik weer ‘een Lenn’ zou krijgen. Een krijsende, spugende baby die me flink wat grijze haren heeft bezorgd (bij wijze dan, ik ben natuurlijk nog véél te jong om grijs te worden!). Lenn was als baby totaal niet makkelijk en Elena is echt het omgekeerde.

Terwijl ik Lenn (en mezelf trouwens ook) meerdere keren per dag om moest kleden omdat hij wéér gespuugd had, kan ik me niet eens herinneren wanneer Elena voor het laatst spuugde. Zelfs geen mondjes terug. Ik denk dat het minimaal een maand geleden is dan ze gespuugd heeft.

Ook het huilen was echt een dingetje met Lenn. Urenlang zat ik met hem op bed, omdat hij niet wilde slapen en maar bleef krijsen. Als ik Elena ’s avonds in bed leg, brabbelt ze nog even en dan gaat ze slapen. Echt een wereld van verschil en het is natuurlijk heerlijk!

Nog een maandje, en dan is ze al een half jaar!

Een gedachte over “Elena is 5 maanden: wat een makkelijke baby!

  1. Carmen schreef:

    Hoopvol stukje, misschien ga ik toch een derde heroverwegen. Nee grapje, al is er maar 0,1% kans op een huilbaby : dat nooit meer. Superfijn voor jou dat Elena zo makkelijk is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.