‘Niet tegen Nomi zeggen hè, dat is een verrassing!’

verrassing

Nu Lenn drie jaar is, leek het me leuk om hem ook een cadeautje uit te laten zoeken voor Nomi’s verjaardag. Hij weet vrij goed wat Nomi leuk vindt en het leek me wel gezellig om samen met hem iets uit te kiezen. Dus toen Nomi laatst ballet had, ging ik met Lenn en Elena even naar de Action om iets leuks uit te kiezen.

Een cadeautje uitkiezen voor Nomi

‘Wat denk je dat Nomi leuk vindt?’ ‘Even kijken bij het speelgoed!’ Meteen rende Lenn naar de speelgoedafdeling. ‘Ik wil deze hebben!’ Ik legde hem uit dat hij dat wel aan Sinterklaas kon vragen, maar dat we nu een cadeautje uit gingen zoeken voor Nomi. ‘Oh ja!’ Hij keek rustig rond, bekeek een paar dingen, maakte een paar keuzes waar ik het niet zo mee eens was (een babypiano leek me niet het beste cadeau voor Nomi) en toen zag hij Barbies staan. ‘Dat vindt Nomi leuk!’

Dat vond ik wel een goed plan. Nomi vindt Barbies hartstikke leuk, dus ze zal vast erg blij zijn als ze een Barbie krijgt van Lenn. Lenn koos (met een beetje hulp van mij) de Barbie uit die hij het mooist vond, en die zou hij aan Nomi geven.

‘Lenn, niks zeggen hè, dat is een verrassing voor Nomi!’

Peuters kunnen natuurlijk helemaal geen geheimpjes bewaren. Maar ik dacht, laat ik eens kijken wat hij doet als ik zeg dat het een verrassing is. Lenns reactie was ‘Ik ga dat toch vertellen!’. Ik dacht, als ik het nou even ergens anders over hem met hem, begint hij er misschien niet over tegen Nomi. Dus toen we terug liepen naar ballet waren we lekker aan het kletsen. Maar toen we de deur binnen gingen zei hij meteen ‘Ik ga Nomi vertellen over cadeautje!’.

We kwamen aan bij de balletzaal en Lenn wilde meteen naar binnen lopen. Ik vertelde hem dat we nog even moesten wachten, want Nomi was nog aan het dansen. ‘Maar ik wil vertellen over Barbie! Voor Nomi’s verjaardag!’. Nou ja, dat was wel te verwachten natuurlijk…

‘Nomi wij hebben een verrassing voor jou en het is een Barbie!’

Toen Nomi de balletzaal uitkwam, rende Lenn meteen naar haar toe. ‘Nomi wij hebben een verrassing voor jou en het is een Barbie!’ ‘Voor mijn verjaardag?’ ‘Ja voor jouw verjaardag!’. ‘Mama, mag ik hem zien?’ Ik zei tegen Nomi dat ze het op haar verjaardag zou krijgen, maar daar was ze het niet zo mee eens. ‘Dan ga ik het wel zoeken’.

We kwamen aan bij de auto en Lenn wees naar de kofferbak en zei ‘Daar ligt jouw cadeautje in Nomi!’. Nomi wilde natuurlijk kijken, maar dat wilde ik niet hebben. Het vervelende was dat de buggy in de kofferbak moest, dus hij moest toch open. Ik besloot Nomi en Lenn eerst maar in de auto te zetten, zodat Nomi niks zou vinden. Eenmaal thuis zeurde ze nog even dat ze haar cadeautje alvast wilde hebben, maar dat ging natuurlijk niet gebeuren.

Geheimpjes bewaren?

Natuurlijk is Lenn ook veel te jong om geheimpjes te kunnen bewaren en het was wel een beetje te verwachten dat hij er iets over los zou laten. Maar het leek me zo leuk om samen met hem een cadeautje uit te kiezen, en dat was ook zeker een succes! Eigenlijk had ik verwacht dat hij er niet zoveel over zou zeggen als ik het daarna ergens anders over zou hebben met hem. Maar helaas, dat bleek niet te kloppen! Maar ach, eigenlijk was het ook wel heel schattig hoe enthousiast hij erover was, en hoe graag hij het aan Nomi wilde vertellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.