Hier moet je op letten bij de aanschaf van kindermeubels

kindermeubels

Of het nou gaat om meubels voor een pasgeboren baby of een ouder kind; je wil natuurlijk altijd iets goeds in huis halen. Je wil niet dat er ongelukken mee kunnen gebeuren en je wil natuurlijk ook graag dat het een tijdje meegaat. Daarom deel ik in dit artikel wat tips over het kopen van kindermeubels.

Het materiaal

Bij de meeste meubels is een stevig materiaal erg belangrijk. Je wil bijvoorbeeld niet dat je kind door zijn peuterbed zakt omdat het niet stevig genoeg is. Ga niet voor dunne materialen die snel kapot gaan, dat is ten eerste niet duurzaam en ten tweede ook niet erg veilig. Kies voor stevige materialen, zoals bijvoorbeeld eikenhout. Dat krijgt je kindje echt niet zomaar kapot en het gaat ontzettend lang mee. Mocht je het uiteindelijk zelf niet meer nodig hebben, dan zijn meubels van goede kwaliteit ook prima tweedehands door te verkopen.

Afwerking

Scherpe hoeken zijn natuurlijk niet ideaal voor jonge kinderen. Je kunt beter kiezen voor ronde hoeken, want als je kindje er dan tegenaan valt zijn de gevolgen wat minder heftig. Let ook op het soort verf wat er gebruikt wordt. In Nederland zijn de regels vrij streng, maar als je iets importeert is het verstandig om goed te kijken wat er gebruikt is voor de afwerking, en of dat veilig is voor je kind.

Genoeg opbergruimte

Kinderen hebben vaak veel spullen en daarom is opbergruimte erg belangrijk. Kleding, beddengoed, speelgoed, noem maar op. En dat moet allemaal ergens opgeruimd worden. Wat ik zelf erg handig vind is een bed met lades eronder. Daar kun je bijvoorbeeld het beddengoed in kwijt en daardoor houd je meer ruimte over in de kasten.

Let er bij kasten goed op dat ze stevig genoeg zijn en maak ze eventueel vast aan de muur, zodat ze niet om kunnen vallen. Want je wil absoluut niet dat je kindje onder de kast terechtkomt! Mocht je op zoek zijn naar een commode, kijk dan eens naar commodes die je later om kunt bouwen naar een kastje. Hartstikke handig, en zo hoef je de komende jaren geen nieuwe kast meer te kopen voor je kindje!

Wat vind jij belangrijk qua kindermeubels?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.