‘Mama! Waarom staat mijn ondergoed op internet?’

blackpink shirt

Dat waren de woorden waarmee Nomi uit school komt. ‘Wat?’, vroeg ik. ‘Ja, we waren aan het Googelen en toen hebben we mijn ondergoed gevonden. Op jouw blog!’ Hè? Ik zet haar ondergoed toch niet op mijn blog? Zou het dan iets heel ouds zijn, dacht ik. Want zeker nu ze 8 is, zet ik dat soort dingen niet online. ‘We zoeken het thuis wel even op’, zei ik tegen Nomi.

Zichzelf Googelen

In groep 5 doen ze behoorlijk veel op de computer en als ze klaar zijn met de dingen die ze moeten doen, doen ze wel eens iets anders op de computer. Zoals zichzelf en elkaar Googelen dus. Ik vroeg Nomi waar ze op had gezocht en dat typte ik in. Ik kon nergens een foto van ondergoed vinden, maar ik besloot nog maar even door te zoeken. Uiteindelijk kwam ik een foto tegen en ik dacht, misschien bedoelt ze dit.

‘Nomi, was dat Frozen ondergoed toevallig?’ ‘Ja!’ riep ze. Ik laat haar een foto zien van deze Frozen pyjama en ja hoor, dat was wat ze bedoelde. Ik vertelde haar dat dat geen ondergoed was, maar een pyjama. Ze vond het heel grappig en ze vertelde me dat dat wel op internet mocht staan.

Wat zet je wel en niet online?

Natuurlijk denk ik altijd na over wat ik wel en niet online zet, en daarom snapte ik ook echt niet hoe ze een foto van ondergoed gevonden kon hebben. Rompertjes, oké. Of een hemdje misschien. Maar nee, verder laat ik niet zien wat mijn kinderen onder hun kleding dragen.

Toen mijn kinderen jonger waren, deelde ik  van alles en nog wat over ze op mijn blog. Dat weten ze en ze vinden het helemaal niet erg dat dat online staat. Natuurlijk zet ik geen gênante dingen op mijn blog, want inmiddels kunnen ook klasgenootjes dat lezen.

Overleggen wat ik wel en niet online zet

Ik vraag regelmatig aan Nomi of ze het goed vind dat ik iets over haar online zet. Een foto, haar leuke uitspraken, et cetera. Meestal is het antwoord ja, maar soms wil ze liever niet dat ik iets online deel. En dat is natuurlijk helemaal prima. Het maakt Lenn en Elena helemaal niks uit wat ik over ze online zet, maar dat gaat in de toekomst natuurlijk wel veranderen. En daarom denk ik nu ook altijd even drie keer na of iets wel wil delen. En bij twijfel komt het natuurlijk niet online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.