Van babykamer naar stoere jongenskamer

jongenskamer

‘Nee Lenn, niet je voet op de rand van het bed zetten…’ ‘Lenn, dan ga je vallen…’ ‘Boem?’ ‘Ja, boem.’ Oh oh, mijn draakje probeert uit zijn ledikantje te klimmen. Alleen als zijn slaapzak uit is en het lukt hem ook nog niet, maar ik vrees dat het toch wel een keer gaat lukken. Nog een paar centimeters erbij en dan is de kans vrij groot dat het lukt. Betekent dat dat we nu al een groot bed voor hem moeten gaan kopen..?

Naar een groot bed

Nomi ligt nog maar een haf jaartje in haar eenpersoonsbed, en ik dacht dat het nog wel even zou duren voordat Lenn eraan toe zou zijn. Maar nu begin ik nog te twijfelen. Op dit moment gaat het hem echt nog niet lukken om eruit te klimmen, dus we hebben nog eventjes. Nomi heeft dit soort dingen nooit gedaan, dus bij haar hadden we totaal geen haast om een ander bed te kopen. Hopelijk kunnen we bij Lenn ook nog even wachten, want ik vrees dat hij echt niet in zijn bed zal blijven liggen als hij er zelf uit kan.

Oriënteren op een stoere jongenskamer

Lenn heeft een vrij klein kamertje. Het wordt dus even passen en meten om daar een eenpersoonsbed in te krijgen. Maar nou ja, dat komt vast wel goed. En misschien gaan we wel wat schuiven met de slaapkamers, we hebben namelijk best een ruime zolder waar we een slaapkamer van zouden kunnen maken.

Een eenpersoonsbed

jongenskamer

Het lijkt me handig om, net als bij Nomi, een bed uit te kiezen met lades eronder. Zeker gezien het feit dat Lenn weinig ruimte op zijn kamer heeft, lijkt me dat wel heel handig. Dit bed vind ik erg leuk. Ik kwam hem tegen op Lionshome.nl en hij is te koop in de webshop Eyoba.nl.

In de toekomst; een hoogslaper?

hoogslaper

Een hoogslaper zou perfect zijn voor een klein kamertje. Maar… Niet voor een peuter. En zeker niet voor míjn peuter. Ik zie hem er zo uit springen, want meneertje denkt dat hij alles kan. Nee, als hij in de toekomst nog op zijn kleine kamertje slaapt, is dit ideaal. Maar het duurt echt nog wel een aantal jaren voordat ik het aandurf om Lenn in een hoogslaper te laten slapen. Deze hoogslaper kun je vinden bij Bol.com.

Leuke accessoires

helicopter

Om de kamer af te maken, ben ik op zoek gegaan naar leuke accessoires. Gewoon om te kijken wat er allemaal te koop is. Deze lamp vind ik heel erg leuk en ik denk dat Lenn hem geweldig zou vinden. Deze lamp kun je kopen bij Bol.com en hij is van het merk Ditto.

Muurstickers

muurstickers

Als als laatste, om het kamertje nog wat meer op te fleuren; muurstickers. Een tijdje geleden kreeg Nomi muurstickers van Frozen, maar toen was Lenn nog iets te klein om zelf iets uit te kiezen. Nu weet ik wel waar hij van houdt; voertuigen! Dus van deze stickers zal hij vast heel blij worden. Ik kwam ze tegen op Bol.com.

Wil je wat meer inspiratie opdoen? Bekijk dan bijvoorbeeld deze kinderkamers met vintage look eens!

Een gedachte over “Van babykamer naar stoere jongenskamer

  1. Marieke schreef:

    Haha, heel herkenbaar. Elin klom al vroeg uit haar ledikantje, maar het is haar nooit gelukt met slaapzak aan. Slaapzak deden we dan altijd achterstevoren aan. Maar bij Joas was het anders, hij was goed en wel 1 – kon nog maar net lopen – en klom met slaapzak en al uit zijn ledikant. Dan maar een groot bed. Hij was iets van 14 maanden en hij sliep als klein hummeltje al in een groot eenpersoonsbed (peuterbed doen we niet aan).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.