Onze Valentijnsdag

bart2

Wist je dat Valentijnsdag al sinds het jaar 496 bestaat? Toen stond het volledig in het teken van de anonieme liefde en in Nederland vieren we Valentijnsdag eigenlijk pas sinds de jaren ’90. Toen is de nadruk verlegd van anonieme liefde naar liefde in het algemeen. Waarom? Dat was commercieel gezien veel gunstiger.

Valentijnsdag zoals het nu gevierd wordt is dus een feestdag die is bedacht om spullen te verkopen. Kaarten, bloemen, chocola, lingerie en al dat soort cadeautjes.

Persoonlijk heb ik niks met Valentijnsdag. Bart en ik hebben nog nooit iets speciaals gedaan op 14 februari en dat vind ik eigenlijk helemaal prima. Ik moet er niet aan denken om op Valentijnsdag in een overvolle bioscoop te gaan zitten en ik hoef ook echt niet perse op die datum uit eten.

Cadeautjes doen we ook niet. Stiekem vind ik dat helemaal niet erg, want 5 dagen na Valentijnsdag is Bart jarig. En twee keer een cadeau voor Bart bedenken, zou me echt niet lukken. Toen Bart en ik nog niet zo lang samen waren, heb ik hem al duidelijk gemaakt dat hij voor mij ook echt niks hoefde te kopen. Nou is Bart sowieso niet het type om met een heel origineel cadeau aan te komen, dus waarschijnlijk zou dat een bosje bloemen of een reep chocola worden (sorry schatje šŸ˜‰ ). Chocola haal ik zelf wel als ik boodschappen doe, en met bloemen heb ik niet zoveel. Dus ik vind het niet erg om elkaar geen cadeautje te geven.

Onze Valentijnsdag ziet er dit jaar uit als eenĀ gewone zondag. ’s Ochtends liggen we even met zijn drietjes in bed, Bart gaat op zondag vaak een stukje met Nomi fietsen en ’s middags doen we vaak iets leuks met zijn drieĆ«n. Een stuk wandelen, even naar familie, dat soort dingen. En ik vind het heerlijk!

Hoe ziet jouw Valentijnsdag eruit?

6 gedachten over “Onze Valentijnsdag

  1. Leonie schreef:

    Wij doen eigenlijk ook niets aan Valentijn. Mijn vriend moet altijd voetballen op zondag..dus die is bijna de hele dag weg. Vanavond moet ik werken…Dus echt een gezellige zondag is ’t niet, haha.
    Vanmorgen wel samen ontbeten met croissantjes uit de oven…:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.