Zelf eten met NumNums

numnum 2

Nomi houdt ervan om zelf te eten. Het liefst doet ze alles zelf en ondanks dat ze vaak ontzettend knoeit, laat ik haar het meeste toch zelf doen. Toen ik een tijdje geleden een foto op Instagram plaatste waarop Nomi helemaal onder de yoghurt zat, kreeg ik het aanbod om kennis te maken met NumNums. En daar was ik wel heel benieuwd naar.

zelf eten

Zelf eten

Dit was de foto. Nomi had de grootste lol, en ik kwam ’s avonds de yoghurt zo ongeveer door het hele huis tegen.

numnum

NumNum

NumNum™ zijn lepeltjes waarmee de allerkleinsten zelf kunnen leren eten. Het maakt niet uit hoe het kindje het lepeltje vasthoudt: de werking blijft hetzelfde doordat de kop van het lepeltje plat is. En dat zorgt ervoor dat klodders, kruimels en vlekken veel worden verminderd.

numnum 1

Eten met de Numnums

De lepeltjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden en ze zijn vrij van PVC, BPA en flalaten. Het oranje lepeltje is geschikt voor wat dikker voedsel, en het blauwe lepeltje kun je gebruiken voor dunnere hapjes.

numnum 3

Ik was heel benieuwd hoe het zou gaan. Nomi kan wel met een gewone lepel eten, maar ze doet hem vaak op de kop in haar mond. En dat zorgt natuurlijk voor nogal wat gesmeer. Bij de NumNum maakt het niet uit hoe om je kindje de lepel houdt, dus dat is heel handig.

numnum 4

Onze ervaring

En het eten met de NumNum gaat echt heel goed! Natuurlijk is haar slabbetje na het eten wel vies, maar daar zijn die dingen ook voor. Ze begon er trouwens mee te eten alsof ze nooit anders had gedaan, dus volgens mij is ze er zelf ook wel tevreden over.

numnum 5

Voor haar toetje gebruikten we de andere lepel. Ook dit ging weer heel goed. Het is voor Nomi echt veel makkelijker dan eten met een gewone lepel.

numnum 6

Ik ben dus heel enthousiast over de NumNums en het zijn echt aanraders. Wij zullen ze veel blijven gebruiken.

Je kunt de NumNums voor € 9,95 bestellen op ModerneMoeders.nl.

Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een webshop.

6 gedachten over “Zelf eten met NumNums

  1. Bodil schreef:

    Goede tip zeg! (en leuk ondersteunend beeldmateriaal! 🙂 )
    Onze dreumes is volgens peuter een “smeerdinges” :p dus dit lijkt mij best een uitkomst!

  2. Linda schreef:

    Die zien er wel handig uit.
    Elaiza eet al een tijdje met gewoon bestek (desert vork/lepel), al gaat het haar vaak niet snel genoeg en gaat ze verder met haar handen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.