Inspiratie voor een nieuwe keuken

keuken

Iets meer dan een jaar geleden hebben we de sleutel van dit huis gekregen. Er moest best veel gebeuren, en daarom hebben we de keuken eerst even laten zitten. Maar op dit moment staat een nieuwe keuken wel hoog op ons wensenlijstje en daarom ben ik alvast een beetje begonnen met het opdoen van inspiratie. En dat deel ik vandaag met jullie.

Andere delen van ons huis hadden de prioriteit toen we de sleutel kregen. De woonkamer had oranje met gele lambriseringen aan de muren en je snapt waarschijnlijk wel dat we dat niet zo wilden laten. En dat is nog maar één van de vele dingen die we wilden veranderen. We hebben alle muren, vloeren en plafonds aangepakt, ook de vensterbanken en de verwarmingen zijn nieuw en eigenlijk hebben we dit huis dus een flinke make over gegeven. En ik ben heel blij met het resultaat!

Maar doordat er zoveel moest gebeuren, hebben we de keuken gelaten zoals hij was. Niet mooi, maar het kon nog wel eventjes. We wilden hier eerst maar eens gaan wonen en dan zouden we wel weer verder zien. Maar op dit moment begint het wel een beetje te kriebelen. Als ik ergens een mooie keuken zie, begin ik al te fantaseren over hoe onze keuken zou kunnen worden.

moderne keuken

Zoals je op de eerste foto misschien al was opgevallen, hou ik van strakke, moderne keukens. Dat hebben we nu totaal niet, dus onze keuken zal een flinke make over krijgen. Soms vind ik wat meer ouderwetse keukens trouwens ook erg mooi en gezellig, maar ik ben bang dat ik daar na een paar jaar op uitgekeken raak. En een keuken moet natuurlijk wel langer dan een paar jaar meegaan.

strakke keuken

Qua kleuren ben ik er nog niet zo uit. Ik vind houtkleuren mooi, maar eigenlijk is er veel meer wat ik mooi vind. Laatst zag ik een keuken met rode kastjes en dat vond ik heel gaaf, maar dan ben ik weer bang dat ik erop uitgekeken raak. Daarom denk ik dat ik liever voor iets ga wat een beetje neutraler is.

rode keuken

Om even terg te komen op rood; op deze manier kun je natuurlijk ook een mooi kleuraccent aan je keuken geven. Ik vind de rode kastjes en stoelen erg gaaf, het staat speels en ook erg stijlvol.

gasfornuis

Qua kookplaat twijfel ik nog een beetje, maar het moet in ieder geval anders dan nu. Onze kookplaat zit nu bijna tegen de muur aan, waardoor je een grote pan nauwelijks aan de zijkant van het fornuis kunt zetten. Koken met meer dan twee pannen is hier dus een beetje passen en meten geworden. We koken nu op gas en dat bevalt me prima, dus daar neig ik nu een beetje naar. Alleen qua schoonmaken is een ander soort kookplaat weer handiger, die gaspitjes zijn niet bepaald makkelijk schoon te krijgen. Maar ik moet bekennen dat Bart vaker kookt dan ik, dus het hangt er voor een groot deel vanaf wat hij wil.

plantjes keuken

Ik hou echt van gezellig accessoires in huis, en op dit moment hebben we dat in de keuken heel weinig. In een nieuwe keuken wil ik daar mooie plekjes voor creëren zodat onze keuken er wat gezelliger uitziet. Ik zocht op internet naar wat inspiratie en ik kwam op Lionshome hele mooie dingen tegen.

pasta pot

Dit is ook iets wat ik heel leuk vind; glazen potten met pasta erin. Of het echt handig is, is een tweede. Maar ik vind het heel gezellig staan en als we er ruimte voor hebben, ga ik zoiets zeker neerzetten. En als het niet praktisch blijkt te zijn, kunnen we het altijd nog voor de sier neerzetten als keukenaccessoires.

Hoe ziet jouw keuken eruit?

5 gedachten over “Inspiratie voor een nieuwe keuken

  1. Janske schreef:

    Wij hebben onze keuken helemaal zelf ontworpen en zijn er nog steeds ontzettend blij mee. Tips; maak hem zo functioneel mogelijk, let op de werkruimte, hoogte van de koelkast, genoeg ruimte om een (open) vaatwasser heen, makkelijk schoon te houden? Genoeg kastruimte, logische indeling zodat je overal makkelijk bij kunt tijdens het koken, afwassen en inruimen, handige handvaten…zo veel dingen waar je op moet letten…en waar je je aan kunt irriteren als je het achteraf niet goed hebt gekozen..
    Succes met kiezen! Het wordt vast een geweldig mooie keuken, ik ben benieuwd!
    Janske onlangs geplaatst…10 Tips – Hippe kinderkleding kopen binnen je budgetMy Profile

  2. Sharleen schreef:

    Wij hebben vorig jaar ons huis gekocht, en een flinke make over gegeven. Onder andere beneden alle wanden gestuct, wc aangepakt en nieuwe ramen geplaatst. Maar ook een nieuwe keuken. Wij zijn ook voor een moderne keuken gegaan, witte hoogglans kastjes met een grijs stenen aanrecht. Succes met kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.