Koningsdag Tag; oranje tompoucen, de vrijmarkt en koningsspelen

koningsdag

Nog eventjes en dan is het alweer Koningsdag. Ik moet er nog steeds aan wennen, laatst had ik het weer over Koninginnedag haha! Ik werd door Ingrid getagd om de Koningsdag Tag in te vullen, die bedacht is door Nathalie.

Wat is je allerleukste herinnering aan Koningsdag?

Mijn leukste herinnering aan Koningsdag is het shoppen op de rommelmarkt met Nomi. Vorig jaar vond Nomi het geweldig en ze heeft een paar leuke dingen gevonden. Voornamelijk boekjes, waar ze heel erg blij mee was. Als kind vond ik Koninginnedag altijd erg leuk. In het dorp waar ik woonde werd een zeskamp georganiseerd en daar gingen we altijd kijken.

Wat vind je zo leuk aan Koningsdag?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet zo heel veel mee heb. Maar ik vind de rommelmarkten altijd wel erg leuk en gezellig. En het is natuurlijk leuk dat het een vrije dag is, zodat we lekker met zijn viertjes iets leuks kunnen doen.

Kleed jij jezelf of je kinderen in het oranje of rood-wit-blauw?

Mezelf sowieso niet. De kinderen voorgaande jaren ook niet. Maar als Nomi het dit jaar leuk vindt, mag ze best iets in die kleuren aan.

Doet je school of de opvang van je kinderen mee aan de Koningsspelen?

Vorig jaar deed Nomi’s peuterspeelzaal mee aan de Koningsspelen en ik ga er vanuit dat ze dit jaar wel weer meedoen.

Verkopen of kopen op de vrijmarkt?

Sowieso kopen. Ik moet er niet aan denken om er spullen te gaan verkopen. Ten eerste is het me veel te vroeg en vaak te koud en verder trekt het me ook gewoon niet zo. Rondkijken op de rommelmarkt vind ik dan wel weer heel leuk, en vaak koop ik iets voor de kinderen.

Oranjebitter of een oranje tompouce?

Een oranje tompouce, heerlijk! Oranjebitter vind ik niet zo lekker, dus dat sla ik over.

Hoe zou jij je dag indelen als het regent op Koningsdag?

Dan doen we waarschijnlijk niet zoveel. Ik hou er niet van om naar buiten te gaan als het regent, dus dan blijven we lekker binnen. Volgens mij regende het vorig jaar op Koningsdag en toen zijn we naar de woonboulevard gegaan.

Het leukste oud Hollandse spelletje?

Vroeger vond ik koekhappen altijd erg leuk. En tegenwoordig eh, geen idee eigenlijk haha!

Koop jij een staatslot voor de Koningsdag trekking?

Nee, ik vind het altijd een beetje weggegooid geld.

Wat zou je doen als je voor één dag koning of koningin mocht zijn?

Erachter komen hoe het is om als koning of koningin over straat te gaan. Gewoon, omdat ik daar benieuwd naar ben. En eens lekker rondsnuffelen in hun woning!

Ik tag Maddy, Jessica, Saskia en Patricia om deze tag ook in te vullen!

Wat ga jij doen op Koningsdag?

6 gedachten over “Koningsdag Tag; oranje tompoucen, de vrijmarkt en koningsspelen

  1. Saskia schreef:

    Thnx voor de tag. Ik ga ‘m zo snel al mogelijk proberen in de te vullen.
    Leuke antwoorden heb je gegeven, an inderdaad, als het regent, word het een vrije dag die lekker thuis besteed gaat worden. Of met een serie, of met wat geklus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.